Mletá směs: na oleji nebo sádle osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět česnek a vmícháme mleté maso. Osolíme, opepříme a během smažení ho šťouchadlem na brambory nebo vařečkou ho rozmělníme nadrobno.
Rýži nasypeme do hrnce mírně osolíme, přilijeme 500-600 mililitru vody a přivedeme k varu. Vaříme téměř doměkka, za občasného promíchání ode dna.
3
Mletou směs smícháme s vařenou rýží, okapaným zelím a též vmícháme i hustý bešamel. Ten si připravíme z plnější lžíce sádla (másla) a mouky, kdy usmažíme světle růžovou jíšku, kterou zalijeme šťávou z kysaného zelí a vývarem (nebo vodou) zhruba v poměru 1 : 1 a krátce provaříme.
Rýžovo-masovo-zenou směs nandáme do pekáčku vymazaného sádlem, zaklopíme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 45-50 minut, kdy ke konci pečení na chvíli odklopíme a dopečeme do barvy. Pekáč vyndáme, necháme 10-15 minut odstát (vydýchat) a podáváme.