Růžičkovou kapustu dobře očištěte a omyjte. Do 3 l vody přidejte sůl a když se začne vařit, vložte růžičkovou kapustu. Vařte ji 8 min. Vodu slijte, kapustu propláchněte studenou vodou.
2
Máslo rozpusťte, přidejte mouku a míchejte, až se pěna usadí. Pak vlijte mléko a vývar, uvařte hustou omáčku. Klobásu nakrájejte na kolečka.
3
Omáčku dochuťte solí, cukrem, muškátem a pepřem. Ve smetaně rozkvedlejte vejce, přidejte nastrouhaný sýr a směs mimo plotnu vmíchejte do omáčky.
4
Nízkou formu vymastěte, naplňte kapustou a kolečky klobásy, zalijte omáčkou. Pečte ve středu horké trouby do zlatova.
5
Jako příloha se hodí rozpečený toastový chléb nebo bramborová kaše.