• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán
    • 700
      g růžičková kapusta očištěná
    • 150
      g slanina plátky - anglická nebo americká
    • 2
      lžíce mandle plátkové
    • máslo ořechové
    • 285
      ml smetana ke šlehání nejlépe 40%

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozpálíme na 200 °C - horkovzdušnou o 20 °C méně. Kapustičky dáme do vařící vody a necháme tak 4 minuty vařit - měly by být téměř uvařené (doba vaření záleží na velikosti kapustiček). Na velké pánvi na másle s olejem si opečeme slaninu s mandlemi dozlatova - přidáme dobře okapanou růžičkovou kapustu a vaříme dohromady 2-3 minuty. Několikráte opatrně promícháme. Přidáme smetanu a opět necháme 3 minuty provařit. Osolíme a opepříme dle chuti. Odstavíme z ohně a vmícháme citronovou šťávu.
2
To celé dáme do zapékací mísy, posypeme strouhankou, smíchanou s parmezánem a necháme v troubě péct 20 minut - dohněda - smetana nám mezitím zhoustne a probublává strouhankou. Vyjmeme z trouby a necháme chvilku odstát - dokud se var smetany neutiší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená růžičková kapusta s uzeninou

Zapečená růžičková kapusta s uzeninou

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • S | 29. 1. 2016 13:49

    Co je to ořechové máslo? Je to pasta z rozmixovaných ořechů nebo klasické máslo smíchané s ořechy...?

  • Klára | 26. 1. 2016 21:20

    Co k tomu za přílohu? Brambory?

  • misnez | 16. 2. 2015 20:08

    Asi není dietní, ale tenhle hřích si zopakuju ráda. Luxusní!!!!!

  • boriscina | 25. 1. 2015 18:46

    exelentní!Když se dodrží recept a nehledají se náhražky,tak je "žůžo labůžo" Na steaku jsem si takhle nepochutnal. ;-)

  • Tomáš | 3. 2. 2014 22:28

    Bohužel jsem až při přípravě zjistil, že nemám citron a tudíž ani šťávu z citronu, ale nevadí - výsledek vynikající! :-)

  • frisanekelinka | 7. 1. 2014 14:51

    Opravdu vynikající, je to snad nejlepší recept z růžičkové kapusty, který jsem kdy jedla. Dávám jedničku s hvězdičkou několikrát podtrženou :-)

  • majda | 16. 10. 2013 14:22

    docela dobrý,ale větry byly taky pěkný haha :-\

  • tito | 16. 10. 2013 13:27

    klidně přidám příště víc slaniny, výborné :-)

  • lennetfrigg | 2. 3. 2011 18:43

    Výborný recept, jak jíst růžičkovou kapustu :-)

  • Alf | 4. 12. 2010 12:23

    dědek oslizlej je tvůj táta

  • Hanka | 8. 12. 2007 21:56

    Vyzkoušela jsem a je to vynikající

  • Anonym | 25. 11. 2007 23:24

    No že se teda ten dědek oslizlej montuje i do vaření, jsem teda netušila.

  • Ivana Přikrylová | 25. 11. 2007 22:05

    Kapustičky miluju, určitě to bude moc dobré, vyzokouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Mandle Máslo Růžičková kapusta Slanina Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Strouhanka Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Citronová poleva

Citronová poleva

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

63
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
59
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
54
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
53
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
49
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kuřecí vývar s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Zapečená ryba s přílohou
Zapečená ryba s přílohou
Zapečená rýže s mletým masem a zelím
Zapečená rýže s mletým masem a zelím
  • Recepty.cz
  • Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact