Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes sebe klademe plátky rajčat a plátky mozzarelly. Posypeme kořenící směsí, pepřem a bazalkou. Pokapeme olejem a asi 20 minut zapékáme. Podáváme s čerstvou bagetou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
sedmikráska
|18. 5. 2014 09:26
Také se chci zeptat, kde jsem mohla udělat chybu? Rajčata se sýrem úplně plavala! Jinak chuťově to nebylo špatné :-)
bobi
|16. 1. 2014 18:54
Taky se mi vypekla voda, doporučuji solit poté. Jinak ňamka. :-)
alfy99
|23. 12. 2013 18:04
do prdele i s receptem.....mozzarela pustila za 15min tolik štávy že z toho byla polívka OMG škoda mozzareli i rajčat ....RADĚJI SNÍST SUROVÉ......LÍP CHUTNAJÍ ....PRCAT NA RECEPT 4- :-S
není pravda...o rajčatech teda nevím, ale třeba právě z mrkve dostanete vitamíny uvařením :-)
Markéta
|5. 9. 2011 11:28
Tepelnou úpravou se vitamíny v rajčatech "nezabíjí", právě naopak - rajčata je nejlepší upravit tepelně, jelikož pak se z nich dostane nejvíce vitamínů.
Dobrá lehká večeře, ale mužským se nelíbilo, jak se ta mozzarela roztehla a "táhla" se. Ono se jim taky člověk nezavděčí. Nejlepší ale bylo vyjídat tu šťávu čerstvou bagetou. Děkuji za recept
katerina
|27. 11. 2010 18:36
nic nemuze byt zdravejsiho nez cerstva syrova zelenina,ale jednou za cas proc ne
Jarka O.
|8. 2. 2010 07:52
Kateřino, já jsem četla, že právě tepelnou úpravou na trošičce tuku - ovšem krátkodobou - se z rajčat využije nejvíc tělu prospěšných látek.
katerina lipkova
|7. 2. 2010 14:34
Mooc dobre,i kdyz me je lito "zabijeni"vitaminu v rajcatech,ale mnamka
majda h.
|12. 10. 2009 07:11
Musím potvrdit, že je to výborný recept. Dávám méně sýra, ale pořád je to mňamka.
Irena Klasová
|3. 10. 2008 12:17
Vyzkoušela jsem na večeři a bylo to fakt výborné. Dnes opět zopakuji.
Nikol
|30. 1. 2007 15:00
Vyzkoušela jsem a bylo to vynikající. Výborná lehká večeře.
Jolana Fričková
|15. 1. 2007 21:09
Výborné dělala jsem k večeři,v nejbliší době zopakuji.Podávala jsem s opečeným toastovým chlebem.Mňam
Alena
|16. 8. 2006 13:52
Skvělé, moc mi chutnalo. Jako přílohu jsem si dala opečený toastový chléb.
Anonym
|11. 7. 2006 13:45
Výborná příloha je bagetka nakrájená na proužky, namazaná máslem s utřeným česnekem a zapečená v troubě. Dále ledový salát s česnekovým dipem (zakysaná smetana, prolisovaný česnek, sůl, pepř a petrželka).