• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená rajčata s mozzarellou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená rajčata s mozzarellou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 42
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 4
      ks rajčata (Velká)
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce vegeta (Nebo jiná kořenící směs)
    • 1
      lžíce bazalka
    • 375
      g mozzarella
    • 1
      špetka pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes sebe klademe plátky rajčat a plátky mozzarelly. Posypeme kořenící směsí, pepřem a bazalkou. Pokapeme olejem a asi 20 minut zapékáme. Podáváme s čerstvou bagetou.

RADA: Domácí kečup hotový do hodiny

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí zapečené s rajčaty a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sedmikráska | 18. 5. 2014 09:26

    Také se chci zeptat, kde jsem mohla udělat chybu? Rajčata se sýrem úplně plavala! Jinak chuťově to nebylo špatné :-)

  • bobi | 16. 1. 2014 18:54

    Taky se mi vypekla voda, doporučuji solit poté. Jinak ňamka. :-)

  • alfy99 | 23. 12. 2013 18:04

    do prdele i s receptem.....mozzarela pustila za 15min tolik štávy že z toho byla polívka OMG škoda mozzareli i rajčat ....RADĚJI SNÍST SUROVÉ......LÍP CHUTNAJÍ ....PRCAT NA RECEPT 4- :-S

  • tina.the.chef | 6. 4. 2013 20:36

    Super recept! Nejsem fanda vegety, tudíž jsem jí vynechala a solila až při servírování. Moc mi chutnalo :-*

  • poklipo | 9. 3. 2013 20:42

    Rajčata se sýrem při pečení úplně plavaly, ikdyž sůl ani vegeta v míse nebyla. Kde byla chyba, prosím? Záleží na druhu mozzarelly?

  • caravell | 25. 2. 2013 17:46

    Dělám podobně, akorát nedávám vegetu. Solím až před servírováním. Když se přidá sůl před zapečením, rajčata pustí zbytečně moc vody.

  • Petra | 2. 2. 2013 21:07

    Tepelně upravená rajčata a třeba i kečup získávají velmi zdravou látku lykopen, ktera v čerstvých rajčatech není.

  • Anonym | 24. 7. 2012 18:24

    Jidlo bylo vytecne, ale radi bychom zkratili dobu peceni o deset minut, protoze to bylo moc rozvarene.

  • eva70 | 26. 1. 2012 12:35

    :-[ je to vynikajicí a lehké <:-)

  • katuskabeluska | 10. 11. 2011 23:14

    není pravda...o rajčatech teda nevím, ale třeba právě z mrkve dostanete vitamíny uvařením :-)

  • Markéta | 5. 9. 2011 11:28

    Tepelnou úpravou se vitamíny v rajčatech "nezabíjí", právě naopak - rajčata je nejlepší upravit tepelně, jelikož pak se z nich dostane nejvíce vitamínů.

  • Merryllama
    Merryllama | 8. 4. 2011 19:49

    Dobrá lehká večeře, ale mužským se nelíbilo, jak se ta mozzarela roztehla a "táhla" se. Ono se jim taky člověk nezavděčí. Nejlepší ale bylo vyjídat tu šťávu čerstvou bagetou. :) Děkuji za recept

  • katerina | 27. 11. 2010 18:36

    nic nemuze byt zdravejsiho nez cerstva syrova zelenina,ale jednou za cas proc ne

  • Jarka O. | 8. 2. 2010 07:52

    Kateřino, já jsem četla, že právě tepelnou úpravou na trošičce tuku - ovšem krátkodobou - se z rajčat využije nejvíc tělu prospěšných látek.

  • katerina lipkova | 7. 2. 2010 14:34

    Mooc dobre,i kdyz me je lito "zabijeni"vitaminu v rajcatech,ale mnamka

  • majda h. | 12. 10. 2009 07:11

    Musím potvrdit, že je to výborný recept. Dávám méně sýra, ale pořád je to mňamka.

  • Irena Klasová | 3. 10. 2008 12:17

    Vyzkoušela jsem na večeři a bylo to fakt výborné. Dnes opět zopakuji.

  • Nikol | 30. 1. 2007 15:00

    Vyzkoušela jsem a bylo to vynikající. Výborná lehká večeře.

  • Jolana Fričková | 15. 1. 2007 21:09

    Výborné dělala jsem k večeři,v nejbliší době zopakuji.Podávala jsem s opečeným toastovým chlebem.Mňam

  • Alena | 16. 8. 2006 13:52

    Skvělé, moc mi chutnalo. Jako přílohu jsem si dala opečený toastový chléb.

  • Anonym | 11. 7. 2006 13:45

    Výborná příloha je bagetka nakrájená na proužky, namazaná máslem s utřeným česnekem a zapečená v troubě. Dále ledový salát s česnekovým dipem (zakysaná smetana, prolisovaný česnek, sůl, pepř a petrželka).

  • Alice | 5. 1. 2006 18:58

    mňam...dělala jsem hned dvakrát po sobě;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Mozzarella Olivový olej Pepř drcený Rajčata Vegeta

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

Pomazánka s tuňákem pro děti i…

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Belgické vafle

Belgické vafle

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

108
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
107
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
93
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
56
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
55
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
Zapečená polenta se sýrem
Zapečená polenta se sýrem
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Zapečená růžičková kapusta podle…
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
  • Recepty.cz
  • Zapečená rajčata s mozzarellou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact