• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená rajčata s mozzarellou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená rajčata s mozzarellou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 42
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 4
      ks rajčata (Velká)
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce vegeta (Nebo jiná kořenící směs)
    • 1
      lžíce bazalka
    • 375
      g mozzarella
    • 1
      špetka pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes sebe klademe plátky rajčat a plátky mozzarelly. Posypeme kořenící směsí, pepřem a bazalkou. Pokapeme olejem a asi 20 minut zapékáme. Podáváme s čerstvou bagetou.

RADA: Domácí kečup hotový do hodiny

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí zapečené s rajčaty a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sedmikráska | 18. 5. 2014 09:26

    Také se chci zeptat, kde jsem mohla udělat chybu? Rajčata se sýrem úplně plavala! Jinak chuťově to nebylo špatné :-)

  • bobi | 16. 1. 2014 18:54

    Taky se mi vypekla voda, doporučuji solit poté. Jinak ňamka. :-)

  • alfy99 | 23. 12. 2013 18:04

    do prdele i s receptem.....mozzarela pustila za 15min tolik štávy že z toho byla polívka OMG škoda mozzareli i rajčat ....RADĚJI SNÍST SUROVÉ......LÍP CHUTNAJÍ ....PRCAT NA RECEPT 4- :-S

  • tina.the.chef | 6. 4. 2013 20:36

    Super recept! Nejsem fanda vegety, tudíž jsem jí vynechala a solila až při servírování. Moc mi chutnalo :-*

  • poklipo | 9. 3. 2013 20:42

    Rajčata se sýrem při pečení úplně plavaly, ikdyž sůl ani vegeta v míse nebyla. Kde byla chyba, prosím? Záleží na druhu mozzarelly?

  • caravell | 25. 2. 2013 17:46

    Dělám podobně, akorát nedávám vegetu. Solím až před servírováním. Když se přidá sůl před zapečením, rajčata pustí zbytečně moc vody.

  • Petra | 2. 2. 2013 21:07

    Tepelně upravená rajčata a třeba i kečup získávají velmi zdravou látku lykopen, ktera v čerstvých rajčatech není.

  • Anonym | 24. 7. 2012 18:24

    Jidlo bylo vytecne, ale radi bychom zkratili dobu peceni o deset minut, protoze to bylo moc rozvarene.

  • eva70 | 26. 1. 2012 12:35

    :-[ je to vynikajicí a lehké <:-)

  • katuskabeluska | 10. 11. 2011 23:14

    není pravda...o rajčatech teda nevím, ale třeba právě z mrkve dostanete vitamíny uvařením :-)

  • Markéta | 5. 9. 2011 11:28

    Tepelnou úpravou se vitamíny v rajčatech "nezabíjí", právě naopak - rajčata je nejlepší upravit tepelně, jelikož pak se z nich dostane nejvíce vitamínů.

  • Merryllama
    Merryllama | 8. 4. 2011 19:49

    Dobrá lehká večeře, ale mužským se nelíbilo, jak se ta mozzarela roztehla a "táhla" se. Ono se jim taky člověk nezavděčí. Nejlepší ale bylo vyjídat tu šťávu čerstvou bagetou. :) Děkuji za recept

  • katerina | 27. 11. 2010 18:36

    nic nemuze byt zdravejsiho nez cerstva syrova zelenina,ale jednou za cas proc ne

  • Jarka O. | 8. 2. 2010 07:52

    Kateřino, já jsem četla, že právě tepelnou úpravou na trošičce tuku - ovšem krátkodobou - se z rajčat využije nejvíc tělu prospěšných látek.

  • katerina lipkova | 7. 2. 2010 14:34

    Mooc dobre,i kdyz me je lito "zabijeni"vitaminu v rajcatech,ale mnamka

  • majda h. | 12. 10. 2009 07:11

    Musím potvrdit, že je to výborný recept. Dávám méně sýra, ale pořád je to mňamka.

  • Irena Klasová | 3. 10. 2008 12:17

    Vyzkoušela jsem na večeři a bylo to fakt výborné. Dnes opět zopakuji.

  • Nikol | 30. 1. 2007 15:00

    Vyzkoušela jsem a bylo to vynikající. Výborná lehká večeře.

  • Jolana Fričková | 15. 1. 2007 21:09

    Výborné dělala jsem k večeři,v nejbliší době zopakuji.Podávala jsem s opečeným toastovým chlebem.Mňam

  • Alena | 16. 8. 2006 13:52

    Skvělé, moc mi chutnalo. Jako přílohu jsem si dala opečený toastový chléb.

  • Anonym | 11. 7. 2006 13:45

    Výborná příloha je bagetka nakrájená na proužky, namazaná máslem s utřeným česnekem a zapečená v troubě. Dále ledový salát s česnekovým dipem (zakysaná smetana, prolisovaný česnek, sůl, pepř a petrželka).

  • Alice | 5. 1. 2006 18:58

    mňam...dělala jsem hned dvakrát po sobě;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Mozzarella Olivový olej Pepř drcený Rajčata Vegeta

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Tvarohový koláč s meruňkami

Tvarohový koláč s meruňkami

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

El Paso Kořenící směs na fajitas…

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Květákové řízky

Květákové řízky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

183
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
96
Dýňová tortila
Dýňová tortila
86
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
73
Máslové řízky
Máslové řízky
71
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
Zapečená polenta se sýrem
Zapečená polenta se sýrem
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Zapečená růžičková kapusta podle…
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
  • Recepty.cz
  • Zapečená rajčata s mozzarellou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact