• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená polévka z červené řepy
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená polévka z červené řepy

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená polévka z červené řepy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks červená řepa středně velká
    • 1
      ks brambory větší
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      balíček listové těsto
    • sůl
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce slunečnicová semínka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička smetana

Postup přípravy receptu

1
Na másle opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme řepu a brambory nakrájené na malé kostky a asi 5 min. opražíme.
2
Přidáme vývar, ocet a bobkový list a vaříme pomalu 45 minut. Vyjmeme bobkový list, polévku osolíme, opepříme, ochutíme worchestrem.
3
Polévku rozdělíme do 4 zapékacích misek, posypeme slunečnicovými semínky. Listové těsto rozkrojíme na 4 čtverce. Okraje misek potřeme bílkem a zakryjeme čtverci těsta. Přečnívající okraje odrojíme, těsto přilepíme k okraji misky potřené bílkem. Těsto propíchneme několikrát vidličkou. Žloutek smícháme se smetanou a potřeme těsto.
4
Misky vložíme do horké trouby a pečeme asi 10 minut. Při pečení po 2 min. snížíme teplotu na 200 °C.
5
Polévku konzumujeme lžící, přičemž olamujeme těsto a přikusujeme ho k polévce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z červené řepy s jogurtem

Polévka z červené řepy s jogurtem

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy a kuřecího masa

Polévka z červené řepy a kuřecího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia - | 5. 9. 2010 13:02

    Prostě výborná. Červenou řepu miluju a v kombinaci s litovým těstem jsem ji dosud nejedla. Výsledek předčil moje očekávání ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Pečení Smažení Vaření Vegetariáni Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bobkový list Brambory Červená řepa Česnek Cibule Listové těsto Máslo Pepř mletý Slunečnicová semínka Smetana Sůl Vejce Worcestrová omáčka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Salámové špízy

Salámové špízy

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Fofr perník

Fofr perník

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Zapečená kýta na česneku se smetanou
Zapečená kýta na česneku se smetanou
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
Zapečená polenta se sýrem
Zapečená polenta se sýrem
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Zapečená růžičková kapusta podle…
  • Recepty.cz
  • Zapečená polévka z červené řepy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact