• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečená polenta se sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená polenta se sýrem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 12
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená polenta se sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g kukuřičná kaše klasicky uvařené ve slané vodě (aby vám vyšla na dno zapékací misky v 2 cm vrstvě)
    • 180
      g kozí sýr (můžeme nahradit ovčím)
    • 600
      g zelenina brokolice, cuketa, baklažán, rajčata, květák...
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička tymián sekaný
    • 1
      lžička rozmarýn sekaný
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 100
      ml sladká smetana
    • 5
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Polentu rozetřeme do vymazané zapékací mísy. Na trošce oleje opražíme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, dusíme asi 5 minut. Vmícháme sekané bylinky. Zeleninu navrstvíme na polentu. Posypeme rozdrobeným sýrem a zalejeme rozmíchanými smetanami s vejci, solí a pepřem.
2
Zapékáme při střední teplotě asi 40 minut dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažená polenta

Smažená polenta

Polenta s klobásou

Polenta s klobásou

Polenta s romanescem, rajčaty a fetou

Polenta s romanescem, rajčaty a fetou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 12. 12. 2015 17:48

    výborné moc nám chutnlo

  • J.Tereza | 4. 8. 2012 22:18

    Ten recept nie je o "bio". Biopotravimy sú niečo úplne iné. :-)

  • Lenka Bauerová | 4. 8. 2012 20:28

    Ačkoli nejíme nijak moc "bio", moc nám chutnalo, včetně manžela. Určitě stojí za to vyzkoušet.

  • Hanka | 30. 5. 2012 21:58

    Polentu jsem vyzkoušela poprve v životě a protože mám ráda masíčko včetně rybek a podobné havěti, přidala jsem to i na polentu. Do zapékací misky jsem narovnala polentu, posypala krevetami a nasekanou jarní cibulkou. Pak jsem to zalila rozšlehanými vejci (pro jednoho stačí 2) se solí a pepřem a trochu italských bilinek. Nakonec jsem na vrch nastrouhala kozí sýr a vše dala zapéct do vyhřáté trouby. No úžasný. Trocha bílého vínka na zapití nezaškodí. Dobrou chuť.

  • hugoboss | 23. 11. 2010 15:37

    Vyzkoušel jsem to, do polenty jsem při vaření přidal lžičku kari a česnek, zeleninku jsem si trošku obměnil a bylo to neskutečně famózně dobré. Doporučuji

  • Tereza Jarčušková | 13. 11. 2006 07:07

    Jarmilka, môj otec bol "špecialista" na zvláštne kombinácie. A tak varil kašu - nás sa jej hovorí kukuričanka - tak, že ju varil naslano, polial rozpraženou slaninkou s cibuľkou a dielo korunoval posypaním kryštálovým cukrom. Ten sa pekne na teplej kaši rozpustil, a musím povedať, že nám chutnalo.

  • Jarmila Vaľová | 11. 11. 2006 23:05

    U nás na východnom Slovensku sa tomu hovorí "zameška",a jeme to nasladko posypané škoricou,cukrom a poliate rozpusteným maslom.Ale mám recept aj na slanú variantu:dáme variť mlieko zriedené s vodou,osolíme a zavaríme kukuričnú krupicu.Ešte do horúcej zamiešame postrúhaný syr a 4 vajcia.Chlebíkovú formu vymastíme a vylejeme do nej polentu,ktorú necháme stuhnúť.Potom vyklopíme z formy,pokrájame na plátky asi 1,5cm a opražíme na masle.Podávame so zapečenou zeleninou.

  • Tereza Jarčušková | 20. 1. 2006 07:30

    Ťažko napísať presné množstvo vody a kukuričnej krupice. Ja to robím tak, že dám variť osolenú vodu a keď začne vrieť, sypem tentým prúdom kukuričnú krupicu , rovnako ako keď varíte detskú krupičku. Stále miešať. Keď začne hustnúť dávam pozor, musíte počítať s tým, že kaša ešte zhustne. Za stáleho miešania varím ešte asi 5 min a potom odstavím. Zakrytú nechám dôjsť. My máme radi aj obyčajnú kašu, bez ďalších úprav, vtedy ju robím redšiu. Kašu vylejem na taniere, polejem na oleji opraženou cibuľkou a pozor, posypem kryštálovým cukrom. Mňamka. Ak potrebujem na vyrezávanie, robím ju hustejšiu. Ak pri varení uvidíte, že kaša hustne viac ako chcete, dolejte trocha horúcej vody a za stáleho miešania povarte chvíľu. Chce to trochu praxe, kukuričná kaša hustne viac ako krupička.

  • airan | 19. 1. 2006 14:09

    Terezla, mne by to taky zajimalo, u nas se kdysy varila tak ze se dala varit voda se soli, pak se nasypala tenka vrstva kukuricne mouky, az udelala neco jako poklicku. Pak se zasipalo moukou ve tvaru pyramidy (spise to kulate se spickou, ale nevim jak se to rekne cesky:-))) Uprostred se varekou udelala dira a varilo se to prez hodinu a pul. Je to ono nebo znate jinej spusob?

  • Monika | 19. 1. 2006 13:28

    Terezka, prosím Ťa môžeš napísať ako varíš polentu, koľko vody ...ešte som to nikdy nerobila.Ďakujem

  • Pavlína Svitáková | 19. 1. 2006 11:55

    Přiznam se,že jsem polentu nikdy nejedla a ani nevařila.Zakoupila jsem v prosinci sáček s instantní polentou.Polotovary moc nepoužívám,ale už se stalo.Tak to zkusím podle tohoto receptu.Ale musím k tomu udělat nějakou flákotu pro muže.Holt masožravec.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kozí sýr Kukuřičná kaše Pepř mletý Rozmarýn Sladká smetana Sůl Tymián Vejce Zakysaná smetana Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Šumajstr

Šumajstr

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

211
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
166
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
77
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
64
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
52
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Všeslovanská epopej Ivana Mládka ve Zlíně: Upálený Babiš i zbouchnutá Maruška

Všeslovanská epopej Ivana Mládka ve Zlíně: Upálený Babiš i zbouchnutá Maruška

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Zapečená kuřecí rolka II.
Zapečená kuřecí rolka II.
Zapečená kýta na česneku se smetanou
Zapečená kýta na česneku se smetanou
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená ricotta s olivami
  • Recepty.cz
  • Zapečená polenta se sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact