Ačkoli nejíme nijak moc "bio", moc nám chutnalo, včetně manžela. Určitě stojí za to vyzkoušet.
Hanka
|30. 5. 2012 21:58
Polentu jsem vyzkoušela poprve v životě a protože mám ráda masíčko včetně rybek a podobné havěti, přidala jsem to i na polentu. Do zapékací misky jsem narovnala polentu, posypala krevetami a nasekanou jarní cibulkou. Pak jsem to zalila rozšlehanými vejci (pro jednoho stačí 2) se solí a pepřem a trochu italských bilinek. Nakonec jsem na vrch nastrouhala kozí sýr a vše dala zapéct do vyhřáté trouby. No úžasný. Trocha bílého vínka na zapití nezaškodí. Dobrou chuť.
Vyzkoušel jsem to, do polenty jsem při vaření přidal lžičku kari a česnek, zeleninku jsem si trošku obměnil a bylo to neskutečně famózně dobré. Doporučuji
Tereza Jarčušková
|13. 11. 2006 07:07
Jarmilka, môj otec bol "špecialista" na zvláštne kombinácie. A tak varil kašu - nás sa jej hovorí kukuričanka - tak, že ju varil naslano, polial rozpraženou slaninkou s cibuľkou a dielo korunoval posypaním kryštálovým cukrom. Ten sa pekne na teplej kaši rozpustil, a musím povedať, že nám chutnalo.
Jarmila Vaľová
|11. 11. 2006 23:05
U nás na východnom Slovensku sa tomu hovorí "zameška",a jeme to nasladko posypané škoricou,cukrom a poliate rozpusteným maslom.Ale mám recept aj na slanú variantu:dáme variť mlieko zriedené s vodou,osolíme a zavaríme kukuričnú krupicu.Ešte do horúcej zamiešame postrúhaný syr a 4 vajcia.Chlebíkovú formu vymastíme a vylejeme do nej polentu,ktorú necháme stuhnúť.Potom vyklopíme z formy,pokrájame na plátky asi 1,5cm a opražíme na masle.Podávame so zapečenou zeleninou.
Tereza Jarčušková
|20. 1. 2006 07:30
Ťažko napísať presné množstvo vody a kukuričnej krupice. Ja to robím tak, že dám variť osolenú vodu a keď začne vrieť, sypem tentým prúdom kukuričnú krupicu , rovnako ako keď varíte detskú krupičku. Stále miešať. Keď začne hustnúť dávam pozor, musíte počítať s tým, že kaša ešte zhustne. Za stáleho miešania varím ešte asi 5 min a potom odstavím. Zakrytú nechám dôjsť. My máme radi aj obyčajnú kašu, bez ďalších úprav, vtedy ju robím redšiu. Kašu vylejem na taniere, polejem na oleji opraženou cibuľkou a pozor, posypem kryštálovým cukrom. Mňamka. Ak potrebujem na vyrezávanie, robím ju hustejšiu. Ak pri varení uvidíte, že kaša hustne viac ako chcete, dolejte trocha horúcej vody a za stáleho miešania povarte chvíľu. Chce to trochu praxe, kukuričná kaša hustne viac ako krupička.
airan
|19. 1. 2006 14:09
Terezla, mne by to taky zajimalo, u nas se kdysy varila tak ze se dala varit voda se soli, pak se nasypala tenka vrstva kukuricne mouky, az udelala neco jako poklicku. Pak se zasipalo moukou ve tvaru pyramidy (spise to kulate se spickou, ale nevim jak se to rekne cesky:-))) Uprostred se varekou udelala dira a varilo se to prez hodinu a pul. Je to ono nebo znate jinej spusob?
Monika
|19. 1. 2006 13:28
Terezka, prosím Ťa môžeš napísať ako varíš polentu, koľko vody ...ešte som to nikdy nerobila.Ďakujem
Pavlína Svitáková
|19. 1. 2006 11:55
Přiznam se,že jsem polentu nikdy nejedla a ani nevařila.Zakoupila jsem v prosinci sáček s instantní polentou.Polotovary moc nepoužívám,ale už se stalo.Tak to zkusím podle tohoto receptu.Ale musím k tomu udělat nějakou flákotu pro muže.Holt masožravec.