Uvařit pohanku. Na tuku osmahnout kostičky cibule, přidat rajčata nakrájená na kostky, koření a česnek. Chviličku podusit, rajčata by měla jen mírně povolit, neměla by být rozdušená, proto je lépe je neloupat. Smíchat pohanku s touto směsí a ve vymazaném pekáčku zapéci.
2
Podává se s vařenými brambory. Poměr pohanky a rajčat dle chuti - víc rajčat děla jídlo nakyslejší, ale zase chuťově výraznější.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hancza
|2. 6. 2014 18:24
Tento recept byla moje první zkušenost s pohankou a byla jsem mile překvapena. Moc se mi nezamlouvá "vůně" pohanky, tak jsem se bála, jestli mi bude chutnat. A nebylo to vůbec špatné. Příště zkusím variantu se smetanou, kterou zde psala márinka :-)
márinka
|19. 1. 2014 13:07
Vynikající. Velmi mile mě toto jídlo překvapilo. Stojí za to ho vyzkoušet. Dá se jíst jen tak bez přílohy (brambor). Vylepšit můžete též přidáním smetany před zapečením. Vyzkoušela jsem s 12 % smetanou a bylo to výborné.
Zita Matejkova
|12. 1. 2008 11:02
Já dávám sušená rajčata v olivovém oleji a je to ještě lepší.A nemusím ani dusit.