ml
zakysaná smetana
nebo tvaroh smíchaný s trochou mléka
70
g
sýr
1
ks
toastový chléb
čerstvý, nastrouhaný na jemno
1
lžička
provensálské bylinky
1
špetka
sůl
pepř mletý
na dochucení
voda
Postup přípravy receptu
1
Propláchneme pohanku ve vařící vodě, dáme do hrnce vařit osolenou vodu, až začne vřít přisypeme propláchnutou pohanku (poměr pohanky a vody 1:2) a vaříme do té doby, než se voda vsákne do pohanky.
2
Opláchneme brokolici a poté ji spaříme horkou vodou (kdo nemá rád křupavější, může chvíli povařit). Do hrnce vlijeme asi 200 ml teplé vody a rozpustíme v ní půl kostky zeleninového vývaru. Ve vodě s bujónem rozšleháme hořčici i zakysanou smetanu a podle chuti přidáme sůl a pepř. Přivedeme k varu a vsypeme uvařenou pohanku, brokolici a polovinu sýra. Prohřejeme a až se sýr rozpustí, přimícháme provensálské koření. Necháme 3 min. prohřát gril.
3
Těstoviny s omáčkou přesuneme do zapékací mísy a posypeme cibulkou, strouhankou a zbylým sýrem. Zapékejte na střední mřížce asi 3 minuty. Vyjmeme z trouby a před podáváním nechte ještě 5 min. stát.