• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená pohanka s brokolicí
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená pohanka s brokolicí

autor: babetka
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená pohanka s brokolicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g pohanka
    • 1
      ks cibule menší, drobně nasekaná
    • 200
      g brokolice rozdělená na menší růžičky
    • 1
      kostka zeleninový vývar
    • 1
      lžička hořčice malá
    • 100
      ml zakysaná smetana nebo tvaroh smíchaný s trochou mléka
    • 70
      g sýr
    • 1
      ks toastový chléb čerstvý, nastrouhaný na jemno
    • 1
      lžička provensálské bylinky
    • 1
      špetka sůl
    • pepř mletý na dochucení
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Propláchneme pohanku ve vařící vodě, dáme do hrnce vařit osolenou vodu, až začne vřít přisypeme propláchnutou pohanku (poměr pohanky a vody 1:2) a vaříme do té doby, než se voda vsákne do pohanky.
2
Opláchneme brokolici a poté ji spaříme horkou vodou (kdo nemá rád křupavější, může chvíli povařit). Do hrnce vlijeme asi 200 ml teplé vody a rozpustíme v ní půl kostky zeleninového vývaru. Ve vodě s bujónem rozšleháme hořčici i zakysanou smetanu a podle chuti přidáme sůl a pepř. Přivedeme k varu a vsypeme uvařenou pohanku, brokolici a polovinu sýra. Prohřejeme a až se sýr rozpustí, přimícháme provensálské koření. Necháme 3 min. prohřát gril.
3
Těstoviny s omáčkou přesuneme do zapékací mísy a posypeme cibulkou, strouhankou a zbylým sýrem. Zapékejte na střední mřížce asi 3 minuty. Vyjmeme z trouby a před podáváním nechte ještě 5 min. stát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nemožná pohanka

Nemožná pohanka

Pohanka s nivou

Pohanka s nivou

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jája | 10. 2. 2013 10:58

    O jakých těstovinách je v závěru receptu řeč vždyť nejsou nikde v ingrediencích zmíněné :-$

  • Kateřina Dudková | 27. 4. 2007 10:01

    zapéká se bez vajíčka a s pohankou

  • Marty Marty | 15. 4. 2007 13:04

    Tak těstoviny nebo pohanka? A zapéká se to bez vajíčka???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Hořčice Pepř mletý Pohanka Provensálské bylinky Sůl Sýr Toastový chléb Voda Zakysaná smetana Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Francouzské toasty sladké

Francouzské toasty sladké

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

22
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
19
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
16
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
16
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
15
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Zapečená pohanka s brokolicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact