Zkuste plněná rajčata tak trochu jinak. Jsou plněná rýží na způsob srbského rizota a doplněná koprem. Pokud ale mezi příznivce kopru nepatříte, vynechte ho a nahraďte jinými čerstvými bylinkami.
Rajčata omyjte a odkrojte z nich vršky. Poté rajčata vydlabejte, dávejte při tom pozor, abyste neporušili slupku. Vydlabané části rajčat dejte bokem a nakrájejte je na menší kousky.
2
Dále připravte náplň. V hlubší pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte mleté maso, které dochuťte solí a pepřem a orestujte.
K masu přidejte vydlabané kousky rajčat, rýži, sladkou papriku, nasekaný česnek a protlak a chvíli společně restujte. Nakonec přilijte vývar a duste, dokud není rýže měkká - průběžně rýži kontrolujte, aby se nepřipálila, a zároveň dávejte pozor, abyste ji nerozvařili. Nakonec rýži dochuťte bylinkami – koprem, petrželkou a tymiánem.
4
Rajčata naplňte připravenou směsí, posypte sýrem, přiklopte vrchním dílem rajčat, pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě na grilovací program na cca 220 stupňů, dokud rajčata nezměknou a nejsou opečená.