Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme do plátků slaniny, naskládáme do hodně vymazaného pekáčku máslem, posypeme česnekem pokrájeným na plátky a cibulí na půlkolečka, podlijeme 1 dcl vody, osolíme, zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Pak alobal sundáme a dopečeme dozlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martin
|26. 11. 2016 12:37
Tak jsme si prave pochutnali, jen v receptu neni napsano jak predehrat troubu (myslim na teplotu) tak jsme to tak nejak odhadli. Priste to nebudu přikryvat a pujde to primo. Dobrou chut.
Martin
|26. 11. 2016 12:37
Tak jsme si prave pochutnali, jen v receptu neni napsano jak predehrat troubu (myslim na teplotu) tak jsme to tak nejak odhadli. Priste to nebudu přikryvat a pujde to primo. Dobrou chut.
Kamila
|18. 5. 2016 13:37
Byla to exkluzivně upravená játra a myslím, že by si dal říct i ten co játra moc nemusí. Určitě také doporučuji.
Frenki
|19. 1. 2016 12:50
Vrele doporucuji, je to bomba 8-)
meloun
|23. 6. 2015 12:22
Dobrý den, moc se omlouvám, ale na kolik stupňu se mají péct pod alobalem a dále jako dlouho péci odkryté ( také při jaké teplotě) Děkuji moc. Receptík vypadá krásně
Petra Maříková
|5. 5. 2015 15:01
Dělala jsem je asi před měsícem a zítra je budu dělat znova. Moc nám chutnaly, hlavně přítelovi )
Markéta
|1. 8. 2014 11:19
Byl to naprostý luxus a manžela jsem na nich utáhla jak na vařené nudli k tomu, aby šel se mnou na houby.
Výborné. Játra byla nevysušená, nasála vůni slaniny a o sosíku ani nemluvím. Podávala jsem s rýží. Spokojenost na všech stranách, recept si zaslouží brzké opakování.
Maruš
|4. 12. 2012 08:59
Drůbežími jsem měla na mysli kuřecí.
Maruš
|4. 12. 2012 08:57
Nevím jak s krůtími, ale s drůbežími to bylo skvělé! Slanina a játra k sobě výborně sednou.
Jolana Bojklová
|12. 6. 2012 19:47
Tak toto byla játra na jedničku a určitě je budu připravovat tímto způsobem i nadále, děkuji. <3 <:-) <3 :-*
Olina
|15. 4. 2012 09:40
Měli jsme je včera k večeři, jen tak s chlebem a musím uznat, že lepší játra jsem ještě neudělala.
Smetanova
|25. 1. 2012 16:48
Jestli mate radi jatra tak tyhle stoprocentne zkuste, jsou dokonaly!!! :-)
Určitě budou na našem jídelníčku častěji, jsou vynikající a výborně ochucené.
Tomsu
|31. 7. 2011 16:00
lepsi drubezi jatra jsme nejedli,dekujem
Jana
|7. 6. 2011 07:34
Taky musím pochválit. Dělala jsem je včera, manžel je jedl jen s chlebem a pekáček s výpečkem po játrech chlebem ještě vyleštil. Větší pochvalu neznám,díky za fantastický recept! Jana
Komárek
|9. 5. 2011 19:46
O játra jsem nikdy zvlášť nestál, takto upravená jsou hodně šmakovní.