• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zapečená (nejen) krůtí játra
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená (nejen) krůtí játra

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 63
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g játra krůtí
    • 200
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks česnek
    • 0,50
      hrnek hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce majoránka

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme do plátků slaniny, naskládáme do hodně vymazaného pekáčku máslem, posypeme česnekem pokrájeným na plátky a cibulí na půlkolečka, podlijeme 1 dcl vody, osolíme, zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Pak alobal sundáme a dopečeme dozlatova.
2
Podáváme s rýží nebo bramborovou přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

(nejen) Vepřová játra na cibuli a…

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Bylinková játra (nejen) se slaninou

Bylinková játra (nejen) se slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin | 26. 11. 2016 12:37

    Tak jsme si prave pochutnali, jen v receptu neni napsano jak predehrat troubu (myslim na teplotu) tak jsme to tak nejak odhadli. Priste to nebudu přikryvat a pujde to primo. Dobrou chut.

  • Martin | 26. 11. 2016 12:37

    Tak jsme si prave pochutnali, jen v receptu neni napsano jak predehrat troubu (myslim na teplotu) tak jsme to tak nejak odhadli. Priste to nebudu přikryvat a pujde to primo. Dobrou chut.

  • Kamila | 18. 5. 2016 13:37

    Byla to exkluzivně upravená játra a myslím, že by si dal říct i ten co játra moc nemusí. Určitě také doporučuji.

  • Frenki | 19. 1. 2016 12:50

    Vrele doporucuji, je to bomba 8-)

  • meloun | 23. 6. 2015 12:22

    Dobrý den, moc se omlouvám, ale na kolik stupňu se mají péct pod alobalem a dále jako dlouho péci odkryté ( také při jaké teplotě) Děkuji moc. Receptík vypadá krásně

  • Petra Maříková | 5. 5. 2015 15:01

    Dělala jsem je asi před měsícem a zítra je budu dělat znova. Moc nám chutnaly, hlavně přítelovi :))

  • Markéta | 1. 8. 2014 11:19

    Byl to naprostý luxus a manžela jsem na nich utáhla jak na vařené nudli k tomu, aby šel se mnou na houby.

  • ŠKORNÍKOVÁ | 30. 6. 2013 19:40

    Mňamka

  • Yveta Devátá | 26. 6. 2013 12:59

    Výborné. Játra byla nevysušená, nasála vůni slaniny a o sosíku ani nemluvím. Podávala jsem s rýží. Spokojenost na všech stranách, recept si zaslouží brzké opakování.

  • Maruš | 4. 12. 2012 08:59

    Drůbežími jsem měla na mysli kuřecí.

  • Maruš | 4. 12. 2012 08:57

    Nevím jak s krůtími, ale s drůbežími to bylo skvělé! Slanina a játra k sobě výborně sednou.

  • Jolana Bojklová | 12. 6. 2012 19:47

    Tak toto byla játra na jedničku a určitě je budu připravovat tímto způsobem i nadále, děkuji. <3 <:-) <3 :-*

  • Olina | 15. 4. 2012 09:40

    Měli jsme je včera k večeři, jen tak s chlebem a musím uznat, že lepší játra jsem ještě neudělala.

  • Smetanova | 25. 1. 2012 16:48

    Jestli mate radi jatra tak tyhle stoprocentne zkuste, jsou dokonaly!!! :-)

  • Ascher | 9. 10. 2011 17:57

    Určitě budou na našem jídelníčku častěji, jsou vynikající a výborně ochucené.

  • Tomsu | 31. 7. 2011 16:00

    lepsi drubezi jatra jsme nejedli,dekujem :)

  • Jana | 7. 6. 2011 07:34

    Taky musím pochválit. Dělala jsem je včera, manžel je jedl jen s chlebem a pekáček s výpečkem po játrech chlebem ještě vyleštil. Větší pochvalu neznám,díky za fantastický recept! Jana

  • Komárek | 9. 5. 2011 19:46

    O játra jsem nikdy zvlášť nestál, takto upravená jsou hodně šmakovní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti Uzeniny & mleté maso
Maso Vnitřnosti Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Hladká mouka Játra Majoránka Máslo Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené

Špenátové těstoviny se sýrem -…

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

73
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
56
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
26
Mexický salát Pico de Gallo
Mexický salát Pico de…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Zámecké brambory
Zámecké brambory
Zamilovaná očka
Zamilovaná očka
Zamilovaný dort
Zamilovaný dort
Zapečená bašta
Zapečená bašta
Zapečená bramborová kaše
Zapečená bramborová kaše
Zapečená bramborová kaše s vejci
Zapečená bramborová kaše s vejci
  • Recepty.cz
  • Zapečená (nejen) krůtí játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact