• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená (nejen) krůtí játra
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená (nejen) krůtí játra

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 63
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g játra krůtí
    • 200
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks česnek
    • 0,50
      hrnek hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce majoránka

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme do plátků slaniny, naskládáme do hodně vymazaného pekáčku máslem, posypeme česnekem pokrájeným na plátky a cibulí na půlkolečka, podlijeme 1 dcl vody, osolíme, zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Pak alobal sundáme a dopečeme dozlatova.
2
Podáváme s rýží nebo bramborovou přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

(nejen) Vepřová játra na cibuli a…

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Bylinková játra (nejen) se slaninou

Bylinková játra (nejen) se slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin | 26. 11. 2016 12:37

    Tak jsme si prave pochutnali, jen v receptu neni napsano jak predehrat troubu (myslim na teplotu) tak jsme to tak nejak odhadli. Priste to nebudu přikryvat a pujde to primo. Dobrou chut.

  • Martin | 26. 11. 2016 12:37

    Tak jsme si prave pochutnali, jen v receptu neni napsano jak predehrat troubu (myslim na teplotu) tak jsme to tak nejak odhadli. Priste to nebudu přikryvat a pujde to primo. Dobrou chut.

  • Kamila | 18. 5. 2016 13:37

    Byla to exkluzivně upravená játra a myslím, že by si dal říct i ten co játra moc nemusí. Určitě také doporučuji.

  • Frenki | 19. 1. 2016 12:50

    Vrele doporucuji, je to bomba 8-)

  • meloun | 23. 6. 2015 12:22

    Dobrý den, moc se omlouvám, ale na kolik stupňu se mají péct pod alobalem a dále jako dlouho péci odkryté ( také při jaké teplotě) Děkuji moc. Receptík vypadá krásně

  • Petra Maříková | 5. 5. 2015 15:01

    Dělala jsem je asi před měsícem a zítra je budu dělat znova. Moc nám chutnaly, hlavně přítelovi :))

  • Markéta | 1. 8. 2014 11:19

    Byl to naprostý luxus a manžela jsem na nich utáhla jak na vařené nudli k tomu, aby šel se mnou na houby.

  • ŠKORNÍKOVÁ | 30. 6. 2013 19:40

    Mňamka

  • Yveta Devátá | 26. 6. 2013 12:59

    Výborné. Játra byla nevysušená, nasála vůni slaniny a o sosíku ani nemluvím. Podávala jsem s rýží. Spokojenost na všech stranách, recept si zaslouží brzké opakování.

  • Maruš | 4. 12. 2012 08:59

    Drůbežími jsem měla na mysli kuřecí.

  • Maruš | 4. 12. 2012 08:57

    Nevím jak s krůtími, ale s drůbežími to bylo skvělé! Slanina a játra k sobě výborně sednou.

  • Jolana Bojklová | 12. 6. 2012 19:47

    Tak toto byla játra na jedničku a určitě je budu připravovat tímto způsobem i nadále, děkuji. <3 <:-) <3 :-*

  • Olina | 15. 4. 2012 09:40

    Měli jsme je včera k večeři, jen tak s chlebem a musím uznat, že lepší játra jsem ještě neudělala.

  • Smetanova | 25. 1. 2012 16:48

    Jestli mate radi jatra tak tyhle stoprocentne zkuste, jsou dokonaly!!! :-)

  • Ascher | 9. 10. 2011 17:57

    Určitě budou na našem jídelníčku častěji, jsou vynikající a výborně ochucené.

  • Tomsu | 31. 7. 2011 16:00

    lepsi drubezi jatra jsme nejedli,dekujem :)

  • Jana | 7. 6. 2011 07:34

    Taky musím pochválit. Dělala jsem je včera, manžel je jedl jen s chlebem a pekáček s výpečkem po játrech chlebem ještě vyleštil. Větší pochvalu neznám,díky za fantastický recept! Jana

  • Komárek | 9. 5. 2011 19:46

    O játra jsem nikdy zvlášť nestál, takto upravená jsou hodně šmakovní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti Uzeniny & mleté maso
Maso Vnitřnosti Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Hladká mouka Játra Majoránka Máslo Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

166
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s…
146
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Pikantní výpečky z…
49
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
39
brambory v alobalu se zakysanou smetanou
brambory v alobalu se…
33
Bramborovo-houskové knedlíky
Bramborovo-houskové…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Zámecké brambory
Zámecké brambory
Zamilovaná očka
Zamilovaná očka
Zamilovaný dort
Zamilovaný dort
Zapečená bašta
Zapečená bašta
Zapečená bramborová kaše
Zapečená bramborová kaše
Zapečená bramborová kaše s vejci
Zapečená bramborová kaše s vejci
  • Recepty.cz
  • Zapečená (nejen) krůtí játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact