• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečená (nejen) krůtí játra
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená (nejen) krůtí játra

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 63
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g játra krůtí
    • 200
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks česnek
    • 0,50
      hrnek hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce majoránka

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme do plátků slaniny, naskládáme do hodně vymazaného pekáčku máslem, posypeme česnekem pokrájeným na plátky a cibulí na půlkolečka, podlijeme 1 dcl vody, osolíme, zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Pak alobal sundáme a dopečeme dozlatova.
2
Podáváme s rýží nebo bramborovou přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

(nejen) Vepřová játra na cibuli a…

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Bylinková játra (nejen) se slaninou

Bylinková játra (nejen) se slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin | 26. 11. 2016 12:37

    Tak jsme si prave pochutnali, jen v receptu neni napsano jak predehrat troubu (myslim na teplotu) tak jsme to tak nejak odhadli. Priste to nebudu přikryvat a pujde to primo. Dobrou chut.

  • Martin | 26. 11. 2016 12:37

    Tak jsme si prave pochutnali, jen v receptu neni napsano jak predehrat troubu (myslim na teplotu) tak jsme to tak nejak odhadli. Priste to nebudu přikryvat a pujde to primo. Dobrou chut.

  • Kamila | 18. 5. 2016 13:37

    Byla to exkluzivně upravená játra a myslím, že by si dal říct i ten co játra moc nemusí. Určitě také doporučuji.

  • Frenki | 19. 1. 2016 12:50

    Vrele doporucuji, je to bomba 8-)

  • meloun | 23. 6. 2015 12:22

    Dobrý den, moc se omlouvám, ale na kolik stupňu se mají péct pod alobalem a dále jako dlouho péci odkryté ( také při jaké teplotě) Děkuji moc. Receptík vypadá krásně

  • Petra Maříková | 5. 5. 2015 15:01

    Dělala jsem je asi před měsícem a zítra je budu dělat znova. Moc nám chutnaly, hlavně přítelovi :))

  • Markéta | 1. 8. 2014 11:19

    Byl to naprostý luxus a manžela jsem na nich utáhla jak na vařené nudli k tomu, aby šel se mnou na houby.

  • ŠKORNÍKOVÁ | 30. 6. 2013 19:40

    Mňamka

  • Yveta Devátá | 26. 6. 2013 12:59

    Výborné. Játra byla nevysušená, nasála vůni slaniny a o sosíku ani nemluvím. Podávala jsem s rýží. Spokojenost na všech stranách, recept si zaslouží brzké opakování.

  • Maruš | 4. 12. 2012 08:59

    Drůbežími jsem měla na mysli kuřecí.

  • Maruš | 4. 12. 2012 08:57

    Nevím jak s krůtími, ale s drůbežími to bylo skvělé! Slanina a játra k sobě výborně sednou.

  • Jolana Bojklová | 12. 6. 2012 19:47

    Tak toto byla játra na jedničku a určitě je budu připravovat tímto způsobem i nadále, děkuji. <3 <:-) <3 :-*

  • Olina | 15. 4. 2012 09:40

    Měli jsme je včera k večeři, jen tak s chlebem a musím uznat, že lepší játra jsem ještě neudělala.

  • Smetanova | 25. 1. 2012 16:48

    Jestli mate radi jatra tak tyhle stoprocentne zkuste, jsou dokonaly!!! :-)

  • Ascher | 9. 10. 2011 17:57

    Určitě budou na našem jídelníčku častěji, jsou vynikající a výborně ochucené.

  • Tomsu | 31. 7. 2011 16:00

    lepsi drubezi jatra jsme nejedli,dekujem :)

  • Jana | 7. 6. 2011 07:34

    Taky musím pochválit. Dělala jsem je včera, manžel je jedl jen s chlebem a pekáček s výpečkem po játrech chlebem ještě vyleštil. Větší pochvalu neznám,díky za fantastický recept! Jana

  • Komárek | 9. 5. 2011 19:46

    O játra jsem nikdy zvlášť nestál, takto upravená jsou hodně šmakovní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti Uzeniny & mleté maso
Maso Vnitřnosti Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Hladká mouka Játra Majoránka Máslo Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

86
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
30
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
30
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
27
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Zámecké brambory
Zámecké brambory
Zamilovaná očka
Zamilovaná očka
Zamilovaný dort
Zamilovaný dort
Zapečená bašta
Zapečená bašta
Zapečená bramborová kaše
Zapečená bramborová kaše
Zapečená bramborová kaše s vejci
Zapečená bramborová kaše s vejci
  • Recepty.cz
  • Zapečená (nejen) krůtí játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact