Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem, na máslo rozložíme maso, zalijeme smetanou tak, aby maso bylo ponořené skoro celé, ale neplavalo, poklademe pláty eidamu ve dvou vrstvách a zasypeme hranolkami. Dáme do středu trouby na 180 C a pečeme cca 1 hod, když jsou hotové hranolky je to hotové celé.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Milan Bárta
|20. 3. 2010 14:02
Nejprve jsem si myslel, že hranolky jsou trochu přepychem - proč nedat rovnou brambory - ale pak mi došlo, že slabnou podobných receptů je nerovnoměrné propečení brambor. U hranolků to jako u polotovaru nehrozí. Jinak je recept trochu bez fantazie - chce to cibulku, nivu, rajčata, cokoliv, co dá směsi šmak.