Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozdělíme na plátky a naklepeme. Potom je osolíme a opepříme. Citron dobře omyjeme v teplé vodě a rozpůlíme. Z jedné půlky citronu vymačkáme šťávu.
2
Kuřecí plátky jí pokapeme a dáme na 15 minut do chladničky. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka zbylou půlku citonu. Půlky kompotovaných broskví necháme okapat. Kuřecí prsa vyjememe z chladničky a lehce je po obou stranách zaprášíme hladkou moukou. V kastrole rozehřejeme trochu oleje a maso opékáme z každé strany asi 3-4 minuty. Na opečené plátky klademe vždy po půlce broskve a ještě přidáme kolečko citronu.
3
Zapékáme v předehřáté troubě (elektický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 15 minut. Na talíře dáme omyté listy salátu. Z červené papriky vykrájíme kolečka a poklademe jimi spolu se snítkou petrželky zapečené maso. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Irca
|25. 3. 2016 23:15
Kovy, taky sem nevedela proc to mam strkat do hrnce :-P ale jelikoz sem kuchta zbehla tak sem to hbyte frkla na panvicku. Mela sem Jen merunky ale stejne to bylo jamozni. Priste na to hodim taky sejra.
Evča
|12. 10. 2013 10:50
Kovy vy zřejmě budete ten typ ,co připálí i čaj co... prý pošahanej recept,no spíš pošahaný umělec- neumělec...
Ivana
|11. 11. 2012 11:45
Kovy, co na tom nechápete? Asi reakci nepřečtete, ale pro běžnýho smrtelníka je recept normálně čitelný. Vy nemáte hrnec kam se vám vlezou 4 plátky masa? Proč by se to nemohlo péct v hrnci? Spíš další pošahanej komentář
BzL
|10. 11. 2012 23:58
Dobrý den, z reakce přispěvatelky Elly si nic nedělejte, (ač mě to skutečně rozesmálo); skutečně existuje Kuchařka pro muže ( nevím, zda to je přesný název), kde je přesně technicky popsáno, co pro uvaření potřebujete. Od výčtu nádob,, nástrojů ( nože, lžíce...) až po vlastnictví trouby, pánve, grilu....
nezoufejte, vařte, experimujte.....
S přáním hezkého dne BzL
Ella
|28. 8. 2012 14:54
Jestli to spíš nebude dalším pošahaným pánem tvorstva, kterému nedojde, že se kuřecí prsíčka nemusí cpát do kastrolu všechny najednou, ale postupně :-D A poté je opečené dá do pekáče ve kterém bude péct. Strašně složitá věc to vaření, co? Není nad muže, kterému nedojdou základy v kuchyni. Opravdu si myslíte, že se kuchařky musí psát jako pro debily?? S přesným postupem typu: vyndáme kastrol, dáme na kamna, zapneme kamna, atd. atd. :-D ;-)
Kovy47
|12. 5. 2012 08:14
Jak mám do kastrolu narvat čtyři kuřecí plátky abych je opekl? :-D A pak to mám péct jako v tom kastrolu? Další pošahanej špatně popsanej recept...
Bahar Karaer
|30. 11. 2008 18:59
Dneska jsme meli prsicka k veceri, vyborny recept - pouze misto broskvi jsem pouzila kompotovane merunky a take jsem pridala cerstve zampiony. Pred dopecenim jsem vse zasypala syrem. Dekuji za recept. Hodnotim za 1!!!
Studenti VŠ
|11. 6. 2007 17:17
Výborné i s lehkým připálením.
Airan Novakova
|11. 6. 2005 12:59
tak tohle delam casto, mame to moc radi, misto citronu pokladam platek syra, rikame tomu "kozicky nasi babicky" :-)))