Jemná kuřecí prsa obalená ve směsi z červené papriky a olivového oleje podávaná s lahodným krémovým špenátem, ve kterém nechybí smetanový sýr a parmezán. Jako přílohu zvolte šťouchané brambory vylepšené o jarní cibulku.
Do kuřecích prsou udělejte pravidelné rovnoběžné zářezy v asi centimetrových rozestupech, maso dokrojte vždy asi do dvou třetin výšky. V míse smíchejte papriku s olivovým olejem, solí a pepřem a maso ve směsi dobře obalte, aby se koření dostalo do všech zářezů. Ochucená prsa naskládejte do pekáče a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 15 minut.
Mezitím spařte špenát vroucí vodou, propláchněte studenou, důkladně vyždímejte a nasekejte nadrobno. Promíchejte se smetanovým sýrem, strouhaným parmazánem, utřeným česnekem a ochuťte solí a pepřem. Na předpečené maso naneste po dvou lžících sýrové směsi a vraťte do trouby na dalších 15 minut.
Brambory oloupejte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte, smíchejte s pokrájeným máslem, většinou teplého mléka a nahrubo rozšťouchejte. Osolte, přidejte pokrájené jarní cibulky a podle chuti můžete přidat ještě trochu mléka a upravit konzistenci. Zapečená kuřecí prsa podávejte s bramborami, posypané zbytkem jarní cibulky, třeba i přelitá trochou výpeku
4
Tip: Do brambor můžete nasekat petrželku nebo bazalku a přimíchat nadrobno pokrájenou a vypečenou anglickou slaninu.