• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečená krupicová kaše
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená krupicová kaše

autor: kacikJP
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená krupicová kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • 10
      lžíce krupice
    • 5
      ks vejce 2-5
    • máslo
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme krupicovou kaši jak jsme zvyklí. Pak ji necháme zchladit. Zamícháme do ní vejce (čím víc tím lépe) a vanilkový cukr. Mezitím v remosce nebo v pekáči v troubě rozškvaříme máslo téměř do černa. Když je máslo rozškvařené nalijeme na něj kaši a dáte zapéct. Pečeme až okraje zhnědnou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicová kaše se sněhem

Krupicová kaše se sněhem

Smažená krupicová kaše po švýcarsku

Smažená krupicová kaše po švýcarsku

Krupicová kaše

Krupicová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • St.Krejčiřík | 1. 9. 2015 20:44

    Občas si vzpomenu na jídla od své mámy, kterážto jídla se už dnes tak často nedělají, neboť se to s nimi má jako s jepičími "hity" tzv. pop music.K takovým patří především ta sladká a k nejoblíbenějším z nich patřil svítek a také výše zmíněná zapečená kaqše. Máma ji zapékala povětšinou s nějakým sušeným ovocem. Výše uvedený recept jsem v podstatě neměnil a sníh z bílků jsem vmíchal do vychladlé kaše jak psáno. Jediný rozdíl byl snad v tom, že jsem misku na pečení po vymazání máslem vysypal zase krupicí. Při tom mě napadlo, že bych mohl sníh dát na povrch až po zapečení kaše a zapéct jej rovněž (pár minut při teplotě asi 50°C) tak, jako se to dělá u sladkého rýžového nákypu.

  • Simča S.
    Simča S. | 21. 7. 2014 22:22

    Tak jsem recept vyzkoušela - při vaření kaše jsem jí udělala trochu více a pak zkusila zbytek zapéci. Udělala jsem ale dvě malé úpravy - jednak jsem nenechávala máslo zčernat - jen jsem ho rozpustila a jak začalo hnědnout, tak jsem přidala připravenou směs z kaše. A druhá změna oproti receptu byla ta, že jsem do vychladlé kaše přidala jen žloutky a z bílků jsem nejprve vyšlehala sníh, než jsem ho zamíchala do kaše. Celkově nám zapečená kaše nechutnala nijak více, než kaše obyčejná, asi tento recept už nebudu opakovat.

  • Mysak | 22. 7. 2013 00:56

    no uz za dob nasich babiček se dělalo něco na ten způsob..u nás na Moravě se tomu říká pečený gris (grys)..a nemusi se škvařit máslo, stačí vymazat formu :-)...ale u nás se to prej před koncem nějak polilo trochu mlékem a ono se to nacuclo a bylo to strašně vláčné a moc dobré :-)......máte nekdo zkušenost?

  • Marie Pospíšilová | 26. 11. 2009 07:39

    A co s tím? To se "za stálého míchání vyleje do wécé"? Nevím nevím, do černa rozškvařené máslo mi není moc recht. Možná měla autorka na mysli PŘEPUŠTĚNÉ máslo, což je rozdíl od pouhého rozpuštění... no nic, radši zkoušet nebudeme :-(

  • Anča Packanova | 7. 11. 2006 16:42

    tak a uz to mam hotovo,je to dobry a je to i lehky.to maslo tam dava zajimavou chut.Vyborny

  • Anča Packanova | 7. 11. 2006 15:41

    nemuzeme to maslo jednoduse vypustit,vadilo by to?ted se mi dovarila krupicka a nechce se mi delat to maslo.

  • D P | 6. 8. 2006 12:12

    Já bych to zas tak neřešila,když to tady tak čtu, tak to asi vážně vyzkoušim, nic nehanim dokud to nevyzkoušim!!!!

  • Jaroslava Oumarová | 24. 5. 2006 08:43

    Já věřím, že je to chuťově dobré, ale nemůžete vědět, jak na to přepálené máslo reagují Vaše vnitřní orgány. To, že Vám po něm zatím nic není, ještě neznamená, že si tím něco ošklivého nepřivoláváte. Podle mne minimálně žlučníkový záchvat. Ne všechna jídla našich babiček byla dieteticky v pořádku.

  • K K | 24. 5. 2006 07:30

    To máslo nezhořkne - naopak vytvoří kolem výbornou křupavou krustu o kterou my se vždycky poperem

  • JB | 29. 3. 2006 12:18

    Vždycky se varuje, že máslo rozškvařené dohněda zhořkne?

  • Jana | 28. 3. 2006 11:05

    Mě to máslo do černa taky děsí-nestačilo by ho prostě jen rozpustit?

  • K K | 27. 3. 2006 16:13

    Já vím, že máslo je kalorická bomba, ale nedokážu si to představit na oleji - to musí být fuj. A to máslo musí být hnědé - opravdu ne černé

  • Jaroslava Oumarová | 27. 3. 2006 10:41

    No nevím, ale podle mne je máslo rozškvařené "téměř do černa" nejen nezdravé, ba dokonce silně škodlivé, ne-li přímo karcinogenní. Nebo se mýlím?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Kaše krupicové
Pokrmy Sladké Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Krupice Máslo Mléko Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrách na maďarský způsob

Hrách na maďarský způsob

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

54
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
25
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
19
Míša řezy
Míša řezy
16
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
15
Coca-Cola řezy
Coca-Cola řezy

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Filmový Wolverine Hugh Jackman: Rozvod po 27 letech! S manželkou si dělí miliardy

Filmový Wolverine Hugh Jackman: Rozvod po 27 letech! S manželkou si dělí miliardy

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Zapečená jahodová zmrzlina
Zapečená jahodová zmrzlina
Zapečená krabí pochoutka
Zapečená krabí pochoutka
Zapečená králičí haše
Zapečená králičí haše
Zapečená kuřecí prsa
Zapečená kuřecí prsa
Zapečená kuřecí prsa se sýrem
Zapečená kuřecí prsa se sýrem
Zapečená kuřecí prsa se špenátem
Zapečená kuřecí prsa se špenátem
  • Recepty.cz
  • Zapečená krupicová kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact