• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená krupicová kaše
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená krupicová kaše

autor: kacikJP
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená krupicová kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • 10
      lžíce krupice
    • 5
      ks vejce 2-5
    • máslo
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme krupicovou kaši jak jsme zvyklí. Pak ji necháme zchladit. Zamícháme do ní vejce (čím víc tím lépe) a vanilkový cukr. Mezitím v remosce nebo v pekáči v troubě rozškvaříme máslo téměř do černa. Když je máslo rozškvařené nalijeme na něj kaši a dáte zapéct. Pečeme až okraje zhnědnou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicová kaše se sněhem

Krupicová kaše se sněhem

Smažená krupicová kaše po švýcarsku

Smažená krupicová kaše po švýcarsku

Krupicová kaše

Krupicová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • St.Krejčiřík | 1. 9. 2015 20:44

    Občas si vzpomenu na jídla od své mámy, kterážto jídla se už dnes tak často nedělají, neboť se to s nimi má jako s jepičími "hity" tzv. pop music.K takovým patří především ta sladká a k nejoblíbenějším z nich patřil svítek a také výše zmíněná zapečená kaqše. Máma ji zapékala povětšinou s nějakým sušeným ovocem. Výše uvedený recept jsem v podstatě neměnil a sníh z bílků jsem vmíchal do vychladlé kaše jak psáno. Jediný rozdíl byl snad v tom, že jsem misku na pečení po vymazání máslem vysypal zase krupicí. Při tom mě napadlo, že bych mohl sníh dát na povrch až po zapečení kaše a zapéct jej rovněž (pár minut při teplotě asi 50°C) tak, jako se to dělá u sladkého rýžového nákypu.

  • Simča S.
    Simča S. | 21. 7. 2014 22:22

    Tak jsem recept vyzkoušela - při vaření kaše jsem jí udělala trochu více a pak zkusila zbytek zapéci. Udělala jsem ale dvě malé úpravy - jednak jsem nenechávala máslo zčernat - jen jsem ho rozpustila a jak začalo hnědnout, tak jsem přidala připravenou směs z kaše. A druhá změna oproti receptu byla ta, že jsem do vychladlé kaše přidala jen žloutky a z bílků jsem nejprve vyšlehala sníh, než jsem ho zamíchala do kaše. Celkově nám zapečená kaše nechutnala nijak více, než kaše obyčejná, asi tento recept už nebudu opakovat.

  • Mysak | 22. 7. 2013 00:56

    no uz za dob nasich babiček se dělalo něco na ten způsob..u nás na Moravě se tomu říká pečený gris (grys)..a nemusi se škvařit máslo, stačí vymazat formu :-)...ale u nás se to prej před koncem nějak polilo trochu mlékem a ono se to nacuclo a bylo to strašně vláčné a moc dobré :-)......máte nekdo zkušenost?

  • Marie Pospíšilová | 26. 11. 2009 07:39

    A co s tím? To se "za stálého míchání vyleje do wécé"? Nevím nevím, do černa rozškvařené máslo mi není moc recht. Možná měla autorka na mysli PŘEPUŠTĚNÉ máslo, což je rozdíl od pouhého rozpuštění... no nic, radši zkoušet nebudeme :-(

  • Anča Packanova | 7. 11. 2006 16:42

    tak a uz to mam hotovo,je to dobry a je to i lehky.to maslo tam dava zajimavou chut.Vyborny

  • Anča Packanova | 7. 11. 2006 15:41

    nemuzeme to maslo jednoduse vypustit,vadilo by to?ted se mi dovarila krupicka a nechce se mi delat to maslo.

  • D P | 6. 8. 2006 12:12

    Já bych to zas tak neřešila,když to tady tak čtu, tak to asi vážně vyzkoušim, nic nehanim dokud to nevyzkoušim!!!!

  • Jaroslava Oumarová | 24. 5. 2006 08:43

    Já věřím, že je to chuťově dobré, ale nemůžete vědět, jak na to přepálené máslo reagují Vaše vnitřní orgány. To, že Vám po něm zatím nic není, ještě neznamená, že si tím něco ošklivého nepřivoláváte. Podle mne minimálně žlučníkový záchvat. Ne všechna jídla našich babiček byla dieteticky v pořádku.

  • K K | 24. 5. 2006 07:30

    To máslo nezhořkne - naopak vytvoří kolem výbornou křupavou krustu o kterou my se vždycky poperem

  • JB | 29. 3. 2006 12:18

    Vždycky se varuje, že máslo rozškvařené dohněda zhořkne?

  • Jana | 28. 3. 2006 11:05

    Mě to máslo do černa taky děsí-nestačilo by ho prostě jen rozpustit?

  • K K | 27. 3. 2006 16:13

    Já vím, že máslo je kalorická bomba, ale nedokážu si to představit na oleji - to musí být fuj. A to máslo musí být hnědé - opravdu ne černé

  • Jaroslava Oumarová | 27. 3. 2006 10:41

    No nevím, ale podle mne je máslo rozškvařené "téměř do černa" nejen nezdravé, ba dokonce silně škodlivé, ne-li přímo karcinogenní. Nebo se mýlím?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Kaše krupicové
Pokrmy Sladké Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Krupice Máslo Mléko Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

122
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
49
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
41
Rohlíčky s ořechovou náplní
Rohlíčky s ořechovou…
29
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
29
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz Charlotte Štiková 10 měsíců po svatbě: Rodina se rozrůstá!

Charlotte Štiková 10 měsíců po svatbě: Rodina se rozrůstá!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

Další doporučené recepty:

Zapečená jahodová zmrzlina
Zapečená jahodová zmrzlina
Zapečená krabí pochoutka
Zapečená krabí pochoutka
Zapečená králičí haše
Zapečená králičí haše
Zapečená kuřecí prsa
Zapečená kuřecí prsa
Zapečená kuřecí prsa se sýrem
Zapečená kuřecí prsa se sýrem
Zapečená kuřecí prsa se špenátem
Zapečená kuřecí prsa se špenátem
  • Recepty.cz
  • Zapečená krupicová kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact