• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečená dobrota
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená dobrota

autor: Jojinka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená dobrota
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • kuřecí maso řízek (nebo krůtí)
    • 5
      ks brambory větší
    • grilovací koření
    • pepř mletý
    • sůl
    • provensálské bylinky
    • petrželová nať
    • smetana nebo mléko
    • 4
      kostka tavený sýr asi
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Maso lehce rukou naklepeme, posypeme grilovacím kořením a vložíme do zapékacího pekáčku vymazaného olejem. Poklademe oloupanými a na čtvrtky nakrájenými brambory, lehounce posypeme grilovacím kořením.
2
Mezitím na pánvi zahřejeme smetanu nebo mléko a rozpustíme sýr, přidáme provensálské koření asi jednu lžičku a stejné množství sušené petrželky, necháme prějít varem. Omáčkou zalijeme maso s brambory a dáme do trouby zakryté alobalem. Pečeme do změknutí brambor. Dle chuti můžeme ještě dosolit či opepřit
3
Poznámka: tento recept jsem vymyslela, když už jsem nevěděla co uvařit, manželovi moc chutnalo, snad bude i vám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Dobrota z alobalu

Dobrota z alobalu

Kuřecí dobrota na víkend

Kuřecí dobrota na víkend

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maslicko | 28. 9. 2011 15:41

    pridali jsme cibuli a americke koreni na brambory. Možná jsem to přehnali s mlíkem, ale i tak to bylo dobré :)

  • Iva Rácová | 29. 8. 2007 08:34

    Výborné, přidala jsem brokolici. Jen se zaprášilo...

  • ivekre | 29. 1. 2007 19:54

    Skvělý recept! Moc jsme si s přítelem pochutnali. Přidala jsem jen navíc cibuli nakrájenou na kolečka a česnek a nemělo to chybu :-)

  • Blanka | 10. 10. 2006 09:50

    Z přípravy nedělního oběda mi zůstaly odřezky krůtích prsou a potřebovala jsem udělat rychlou večeři. Díky tomuto receptu jsme měli výtečnou pochoutku!!! Hanko, díky.

  • Hana Tomešová | 12. 12. 2005 12:32

    Z mléka a sýru se udělá hustější omáčka. Toho mléka dát jen takové množství aby se dal sýr dobře rozpustit.

  • Petra Jirsová | 8. 12. 2005 21:36

    Na to mléko pozor,chvíli jsem to zapékala pod pokličkou a mléko přeteklo.Jinak je to recept na 1

  • Petra Jirsová | 8. 12. 2005 19:53

    moc by mě zajímalo kolik se tam dává toho mléka. Děkuji

  • Věra | 2. 12. 2005 14:05

    trochu bych to přichutila cibulí na kroužky a dala pod maso ? Jinak to může být lahoda :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Grilovací koření Kuřecí maso Olivový olej Pepř mletý Petrželová nať Provensálské bylinky Smetana Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Květákové makarony

Květákové makarony

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

120
Tvarůžkový steak
Tvarůžkový steak
57
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
52
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
50
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
37
Cibulový filet
Cibulový filet

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Zapečená dobrota
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact