• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zapečená dobrota
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená dobrota

autor: Jojinka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená dobrota
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • kuřecí maso řízek (nebo krůtí)
    • 5
      ks brambory větší
    • grilovací koření
    • pepř mletý
    • sůl
    • provensálské bylinky
    • petrželová nať
    • smetana nebo mléko
    • 4
      kostka tavený sýr asi
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Maso lehce rukou naklepeme, posypeme grilovacím kořením a vložíme do zapékacího pekáčku vymazaného olejem. Poklademe oloupanými a na čtvrtky nakrájenými brambory, lehounce posypeme grilovacím kořením.
2
Mezitím na pánvi zahřejeme smetanu nebo mléko a rozpustíme sýr, přidáme provensálské koření asi jednu lžičku a stejné množství sušené petrželky, necháme prějít varem. Omáčkou zalijeme maso s brambory a dáme do trouby zakryté alobalem. Pečeme do změknutí brambor. Dle chuti můžeme ještě dosolit či opepřit
3
Poznámka: tento recept jsem vymyslela, když už jsem nevěděla co uvařit, manželovi moc chutnalo, snad bude i vám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Dobrota z alobalu

Dobrota z alobalu

Kuřecí dobrota na víkend

Kuřecí dobrota na víkend

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maslicko | 28. 9. 2011 15:41

    pridali jsme cibuli a americke koreni na brambory. Možná jsem to přehnali s mlíkem, ale i tak to bylo dobré :)

  • Iva Rácová | 29. 8. 2007 08:34

    Výborné, přidala jsem brokolici. Jen se zaprášilo...

  • ivekre | 29. 1. 2007 19:54

    Skvělý recept! Moc jsme si s přítelem pochutnali. Přidala jsem jen navíc cibuli nakrájenou na kolečka a česnek a nemělo to chybu :-)

  • Blanka | 10. 10. 2006 09:50

    Z přípravy nedělního oběda mi zůstaly odřezky krůtích prsou a potřebovala jsem udělat rychlou večeři. Díky tomuto receptu jsme měli výtečnou pochoutku!!! Hanko, díky.

  • Hana Tomešová | 12. 12. 2005 12:32

    Z mléka a sýru se udělá hustější omáčka. Toho mléka dát jen takové množství aby se dal sýr dobře rozpustit.

  • Petra Jirsová | 8. 12. 2005 21:36

    Na to mléko pozor,chvíli jsem to zapékala pod pokličkou a mléko přeteklo.Jinak je to recept na 1

  • Petra Jirsová | 8. 12. 2005 19:53

    moc by mě zajímalo kolik se tam dává toho mléka. Děkuji

  • Věra | 2. 12. 2005 14:05

    trochu bych to přichutila cibulí na kroužky a dala pod maso ? Jinak to může být lahoda :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Grilovací koření Kuřecí maso Olivový olej Pepř mletý Petrželová nať Provensálské bylinky Smetana Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

1025
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
163
Domácí zázvorovo-citronová limonáda
Domácí zázvorovo…
162
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
140
Poke bowl s lososem
Poke bowl s lososem
140
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

  • Recepty.cz
  • Zapečená dobrota
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact