V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek dle chuti, 2 lžičky plnotučné hořčice a do této směsi nastrouháme tvrdý sýr (může být i šunkový salám).
2
Cuketu oloupeme a vnitřek vydlabeme. Naplníme směsí (můžeme dát směs syrovou, nebo si předem připravit na pánvi).
3
Cuketu vložíme do zapékací nádoby, podlijeme trochu vodou s olejem. Cuketu malinko posolíme, posypeme sladkou paprikou a trochu kmínu. Dáme do trouby a pečeme do té doby, než je upečené maso uvnitř a cuketa je měká (ne rozpečená,jako bláto!!!)- proto pokud dáme maso už připravené z pánve, pečeme samozřejmě kratší dobu, jen než změkne cuketa.
ja mela asi moc velkou cuketu, ktera byla i po bodine peceni celkem tvrda, jinak to ale bylo moc dobre. do masa doporucuji pridat urcite i cibuli na drobno.
Ladia -
|17. 8. 2010 11:53
Mě se to nějak nepovedlo... cuketa se rozjela do stran, takže celý pokrm byl kapku nevzhledný, sýr mi z masa vytekl a celkově tam působil rušivě... Možná to bylo rukama, nevím ;-))
hedvika kramlová
|30. 7. 2009 22:10
je to bomba, já do mletého přidávám ještě cibuli, kečup a grilovací koření
Monika xxxxx
|7. 7. 2007 21:37
Cuketu dělám na mnoho způsobů,ale zrovna tento recept jsem vyzkoušela kdysi dávno a vůbec nám nechutnal.Monika
Renata Kolářová
|6. 7. 2007 19:50
Vynikající recept. Připravuju ho v létě velmi často. Lehké a chutné jídlo. Na tuto dávku používám 2 menší cukety, které neloupu, lépe pak drží pohromadě. Cuketky navíc vykládám anglickou slaninou a do směsi přidávám uzený sýr.Fakt je to móc dobrý.