• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečená čočka bleskovka
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená čočka bleskovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená čočka bleskovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • čočka
    • kabanos
    • 2
      ks cibule
    • česnek
    • sůl
    • grilovací koření
    • provensálské bylinky
    • 1
      ks masox
    • máslo
    • koření na hranolky a na rožnění

Postup přípravy receptu

1
Dopředu namočenou čočku (nemusí být, jde to v tlakáči) uvaříme do měkka ve vodě a s kostkou slepičího bujónu. Mezitím osmahneme cibulku, kabanos nakrájený na kostky, přidáme koření a nakonec namačkaný česnek. Do vymazané formy dáme uvařenou čočku a smícháme s masovou směsí, pak už jen dáme zapéct do trouby, aby byl povrch křupavý.
2
Podáváme s chlebem a okurkou nebo kysaným zelím. (Je dobré dát hodně tuku do masové směsi, aby pokrm po pečení nebyl vysušený!)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená červená čočka s kuřecím masem a mozzarellouu

Zapečená červená čočka s kuřecím…

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 2. 2. 2012 11:04

    Moc mě to nenadchlo...to zapékání na konci nemá žádný význam, akorát to jídlo vysušilo a to jsem tam dala dost tuku.

  • zuzazbrtve | 5. 2. 2011 11:41

    Moc nám chutnalo, i když přítel trochu přesolil :-\ - zjemnili jsme každou porci lžičkou zakysané smetany a nemělo to chybu.

  • Jindřich Osmý | 6. 8. 2007 17:27

    Tak jo, jdu nakoupit...

  • Iveta Bílková | 7. 12. 2006 07:57

    Nebylo by dobré, kdyby se to zalilo zakysanou smetanou? Myslím, že by to nebylo tak suché.

  • Pavla P. | 6. 12. 2006 21:21

    Tak jsem to dneska zkoušela k večeři - a musím říct, fakt výborné.Akorát jsem nedávala klobásu, ale zbytek králičího masa a cibuli jsem dala smaženou sušenou a přidala kys.zelí. Výborné!!!

  • Barbora Polakova | 1. 4. 2006 21:26

    tiez som pridala zemiaky a podavala s volskym okom,dobry obedik.

  • pavel kocourek | 22. 3. 2006 15:58

    Jeto supr jidlo.

  • Monika | 18. 12. 2005 08:30

    Dělávám něco podobného, dobré je přidat brambory, které třeba zbyly. Pak sypu ještě sýrem.

  • dajka | 16. 12. 2005 10:07

    Tak tohle dnes odpoledne určitě vyzkouším. Dík za dobrý nápad

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Čočka Grilovací koření Kabanos Koření Máslo Masox Provensálské bylinky Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Andělská očka

Andělská očka

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Domácí gyros

Domácí gyros

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

142
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
100
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
32
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
25
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
23
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Zapečená čočka bleskovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact