Dopředu namočenou čočku (nemusí být, jde to v tlakáči) uvaříme do měkka ve vodě a s kostkou slepičího bujónu. Mezitím osmahneme cibulku, kabanos nakrájený na kostky, přidáme koření a nakonec namačkaný česnek. Do vymazané formy dáme uvařenou čočku a smícháme s masovou směsí, pak už jen dáme zapéct do trouby, aby byl povrch křupavý.
2
Podáváme s chlebem a okurkou nebo kysaným zelím. (Je dobré dát hodně tuku do masové směsi, aby pokrm po pečení nebyl vysušený!)
Moc nám chutnalo, i když přítel trochu přesolil :-\ - zjemnili jsme každou porci lžičkou zakysané smetany a nemělo to chybu.
Jindřich Osmý
|6. 8. 2007 17:27
Tak jo, jdu nakoupit...
Iveta Bílková
|7. 12. 2006 07:57
Nebylo by dobré, kdyby se to zalilo zakysanou smetanou? Myslím, že by to nebylo tak suché.
Pavla P.
|6. 12. 2006 21:21
Tak jsem to dneska zkoušela k večeři - a musím říct, fakt výborné.Akorát jsem nedávala klobásu, ale zbytek králičího masa a cibuli jsem dala smaženou sušenou a přidala kys.zelí. Výborné!!!
Barbora Polakova
|1. 4. 2006 21:26
tiez som pridala zemiaky a podavala s volskym okom,dobry obedik.
pavel kocourek
|22. 3. 2006 15:58
Jeto supr jidlo.
Monika
|18. 12. 2005 08:30
Dělávám něco podobného, dobré je přidat brambory, které třeba zbyly. Pak sypu ještě sýrem.
dajka
|16. 12. 2005 10:07
Tak tohle dnes odpoledne určitě vyzkouším. Dík za dobrý nápad