Brokolici rozebranou na malé růžičky dáme na pařák a povaříme zhruba 3 min. v páře, aby moc nezměkla a zachovala si temně zelenou barvu (do vody jsme dali provensálské koření).
2
Do pekáčku dáme plátky oloupaných brambor, posypeme jemně kari a nastrouháme nivu, pak dáme brokolici, opět nivu a končíme vrstvou brambor a nivou. Nesolíme, kdo má rád ostřejší jídlo, může okořenit chilli papričkami, dáme zapéct do trouby.
3
<BR>Při servírování dáme do misek tatarku, kečup, kysanou smetanu, každý si bere podle chuti. Já mám nejradši kečup s troškou majolky a prolisovaným česnekem - touto omáčkou polévám i v nezapékanou brokolici a sypu opraženým sezamem - ňam!
Brokolice u našich dětí moc populární není, ale toto se chytlo. Doporučuji nešetřit kari.
Kristýna Šípková
|1. 3. 2008 23:03
Je to výborné. Vřele doporučuji, udělala jsem to jen tak z nouze na rychlo, ale přítel se oblizoval až za ušima. Byla jsem nadšena i přez to, že brokolici moc nemusím. To koření ji dá příjemnou chuť. Díky
Petra
|7. 1. 2008 21:18
Prave to delam, je to v troube a nadherne to voni. Az to zkusi muj pritel, dam vedet, jake to je .Dekuji za recept!
Iva
|23. 8. 2005 14:40
Inspiroval mě Váš recept, ale udělala jsem ho se syrovými bramborami a zalila šlehačkou, pekla asi 45 min.Bylo to moc dobré. Díky.