• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice s květákem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená brokolice s květákem

autor: Belith76
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená brokolice s květákem
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      ks brokolice (může být i mrážená v sáčku)
    • 1
      ks květák (může být i mražený v sáčku)
    • 250
      g cherry rajčátka (klasicky malá miska)
    • 1
      plátek máslo větší
    • 3
      lžíce hladká mouka 2 až
    • 350
      ml mléko
    • 1
      balíček sýr (klidně 45% eidam)

Postup přípravy receptu

1
Květák společně s brokolicí rozebereme přibližně na stejně velké růžičky a krátce povaříme v osolené vroucí vodě. Úplně stačí přibližně 10 minut. Poté scedíme a necháme schládnout. Mezitím si opláchneme cherry rajčátka. Lze je i rozpůlit, ale nám to chutná víc, když jsou v celku.
2
Květák, brokolici a rajčátka rozprostřeme v zapékací misce. Připravíme si bešamel na přelití z másla, mouky a mléka. Do rozpuštěného másla (mělo by se rozpustit ale na malém plamínku pozvolna, aby se nepřepalovalo) přidáme mouku a promícháme. Chvilku restujeme, ale opatrně, ať se nám to nepálí. Poté pozvolna přiléváme mléko a metlou dobře rozmícháváme, aby se neudělaly hrudky. Měla by nám vzniknout hladká hustší omáčka. Poté do ní přidáme sůl, pepř a muškátový oríšek podle chuti a krátce spolu povaříme. Jakmile je hotové, přelejeme tím připravenou zeleninu v zapékací míse.
3
Pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 10 minut (záleží na troubě!) a pak přidáme nastrouhaný sýr a necháme zapéct. Jíst se dá takto samotné, ale i s vařeným bramborem nebo opečeným toustem. Je to dobré a docela i zasycující. Navíc to má ráda i moje malá dcerka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cherry rajčátka Hladká mouka Květák Máslo Mléko Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Krupičková polévka s vejcem

Krupičková polévka s vejcem

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Melounový salát

Melounový salát

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

44
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
32
Cuketovo-brokolicový krém
Cuketovo-brokolicový krém
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Angreštový kompot
Angreštový kompot
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice s květákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact