• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice s cuketou, mrkví a vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená brokolice s cuketou, mrkví a vejcem

autor: Xyruxx
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená brokolice s cuketou, mrkví a vejcem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks cuketa menší
    • 2
      ks mrkev střední
    • 20
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 150
      ml zakysaná smetana
    • eidam sýr
    • bazalka
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Kolečka mrkve vaříme cca 5 minut v osolené vodě. Brokolici rozebereme na větší růžičky a spaříme na 10 minut v páře. Na dno pekáčku či zapékací misky poklademe plátky másla, na ně rozložíme na plátky nakrájenou cuketu, posypeme bazalkou, mírně osolíme a opepříme. Potom kolečka mrkve, nakonec spařenou brokolici a opět posypeme bazalkou.
2
Vejce smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a směsí prolijeme zeleninu. Případně poklademe zbylé plátky cukety jako poslední vrstvu. Soli podle chuti, není třeba přehánět, lze v klidu dosolit až na talíři.
3
Přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a necháme péct v předehráté troubě cca 30 minut při 180 st.
4
Pak odkryjeme, poklademe plátky eidamu a necháme ještě dalších 5 minut zapéct. Podáváme buď samotné nebo s brambory (netřeba mastit máslem), ale hodí se i rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví

Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • flouver | 13. 4. 2012 15:05

    tak sem to take zkusila presne podle toho navodu :) jen sem zmenila cuketu a dala lilek ale chutna to vyborne take sem to trochu zalila vodou z brokolice :)

  • Xyruxx | 6. 11. 2010 18:25

    Jsem rád, že jste to zkusila, a že chutnalo. Mě to jen tak napadlo, co bylo doma. Určitě vyzkouším příště s tím červeným vínem, to zní dobře, a určitě to bude zdravější. :-)

  • Karolína Hanzalová | 12. 5. 2010 20:58

    Místo másla dávám olivový olej a místo smetany podlévám červeným vínem, doporučuji. Jinak výborná kombinace zeleniny.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brokolice Cuketa Eidam sýr Máslo Mrkev Pepř celý Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Čebureky

Čebureky

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

21
Kapustová polévka s klobásou
Kapustová polévka s…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Nastavovaná kaše
Nastavovaná kaše
13
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice s cuketou, mrkví a vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact