Předem uvaříme brambory ve slupce a krátce povaříme brokolici, kterou můžeme při vaření mírně osolit a ochutit podravkou.
2
Na dno zapékací mísy kápneme olivový olej, dále skládáme vrstvy na kolečka nakrájených brambor, brokolice, vrstvy průběžně prosypáváme nastrouhaným balkánským sýrem, můžeme i vše zamíchat dohromady. Jednotlivé vrstvy brambor a brokolice solíme a sypeme podravkou. Končíme vrstvou brambor a navrch sýrem, nakonec ještě zakápneme troškou olivového oleje, pečeme až sýr napovrchu trochu zhnědne.
Nebylo to špatný, ale i když jsem nesolil, tak z toho balkánu a podravky to bylo slané až moc. Příště zkusím použít nějaké bylinky bez soli.
Alexandra Daňková
|6. 5. 2008 16:37
Zatím nejlepší zapečená brokolice, kterou jsem jedla, nesolila jsem, jen jsem dala podravku a udělala jsem to tak, že jsem všechno smíchala včetně podravky a prohňácala jsem to rukama, jinak pekla jsem cca 20 min. prvních 10 zakryté a pak odkryté, je to moc jednoduchý a fakt výborný, udělala jsem k tomu okurkový salát a i tahle kombinace mi chutná, dávám velkou 1
Lucie
|28. 6. 2006 15:05
Jen bych dala pozor na slanost - balůkán je sám o sobě dost slaný, tak pozor při solení :)
Jana Kutačová
|28. 6. 2006 13:44
Balkánský sýr je výborný i smažený,obalený v klasickém trojobalu.:o)
Storky
|28. 6. 2006 11:55
Balkán jsem zatím používala jen za studena, ale musím uznat moc dobré, lehké, jednoduché.Mě se to zapeklo, asi to chce víc horkou troubu, Lucko.
Lucka
|3. 4. 2006 18:03
Je to opravdu mňamka. Jen se mi to vůbec nezapeklo.