• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice s balkánem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená brokolice s balkánem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená brokolice s balkánem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžička olivový olej
    • 750
      g brambory
    • 1
      ks brokolice
    • 150
      g balkánský sýr
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce podravka

Postup přípravy receptu

1
Předem uvaříme brambory ve slupce a krátce povaříme brokolici, kterou můžeme při vaření mírně osolit a ochutit podravkou.
2
Na dno zapékací mísy kápneme olivový olej, dále skládáme vrstvy na kolečka nakrájených brambor, brokolice, vrstvy průběžně prosypáváme nastrouhaným balkánským sýrem, můžeme i vše zamíchat dohromady. Jednotlivé vrstvy brambor a brokolice solíme a sypeme podravkou. Končíme vrstvou brambor a navrch sýrem, nakonec ještě zakápneme troškou olivového oleje, pečeme až sýr napovrchu trochu zhnědne.
3
Je to jednoduchá, lehká ňamka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mnauprsk | 8. 3. 2014 15:36

    Nebylo to špatný, ale i když jsem nesolil, tak z toho balkánu a podravky to bylo slané až moc. Příště zkusím použít nějaké bylinky bez soli.

  • Alexandra Daňková | 6. 5. 2008 16:37

    Zatím nejlepší zapečená brokolice, kterou jsem jedla, nesolila jsem, jen jsem dala podravku a udělala jsem to tak, že jsem všechno smíchala včetně podravky a prohňácala jsem to rukama, jinak pekla jsem cca 20 min. prvních 10 zakryté a pak odkryté, je to moc jednoduchý a fakt výborný, udělala jsem k tomu okurkový salát a i tahle kombinace mi chutná, dávám velkou 1

  • Lucie | 28. 6. 2006 15:05

    Jen bych dala pozor na slanost - balůkán je sám o sobě dost slaný, tak pozor při solení :)

  • Jana Kutačová | 28. 6. 2006 13:44

    Balkánský sýr je výborný i smažený,obalený v klasickém trojobalu.:o)

  • Storky | 28. 6. 2006 11:55

    Balkán jsem zatím používala jen za studena, ale musím uznat moc dobré, lehké, jednoduché.Mě se to zapeklo, asi to chce víc horkou troubu, Lucko.

  • Lucka | 3. 4. 2006 18:03

    Je to opravdu mňamka. Jen se mi to vůbec nezapeklo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Brambory Brokolice Olivový olej Podravka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

79
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
65
Smoothie s kokosovým mlékem
Smoothie s kokosovým…
65
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
51
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice s balkánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact