• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice s balkánem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená brokolice s balkánem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená brokolice s balkánem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžička olivový olej
    • 750
      g brambory
    • 1
      ks brokolice
    • 150
      g balkánský sýr
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce podravka

Postup přípravy receptu

1
Předem uvaříme brambory ve slupce a krátce povaříme brokolici, kterou můžeme při vaření mírně osolit a ochutit podravkou.
2
Na dno zapékací mísy kápneme olivový olej, dále skládáme vrstvy na kolečka nakrájených brambor, brokolice, vrstvy průběžně prosypáváme nastrouhaným balkánským sýrem, můžeme i vše zamíchat dohromady. Jednotlivé vrstvy brambor a brokolice solíme a sypeme podravkou. Končíme vrstvou brambor a navrch sýrem, nakonec ještě zakápneme troškou olivového oleje, pečeme až sýr napovrchu trochu zhnědne.
3
Je to jednoduchá, lehká ňamka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mnauprsk | 8. 3. 2014 15:36

    Nebylo to špatný, ale i když jsem nesolil, tak z toho balkánu a podravky to bylo slané až moc. Příště zkusím použít nějaké bylinky bez soli.

  • Alexandra Daňková | 6. 5. 2008 16:37

    Zatím nejlepší zapečená brokolice, kterou jsem jedla, nesolila jsem, jen jsem dala podravku a udělala jsem to tak, že jsem všechno smíchala včetně podravky a prohňácala jsem to rukama, jinak pekla jsem cca 20 min. prvních 10 zakryté a pak odkryté, je to moc jednoduchý a fakt výborný, udělala jsem k tomu okurkový salát a i tahle kombinace mi chutná, dávám velkou 1

  • Lucie | 28. 6. 2006 15:05

    Jen bych dala pozor na slanost - balůkán je sám o sobě dost slaný, tak pozor při solení :)

  • Jana Kutačová | 28. 6. 2006 13:44

    Balkánský sýr je výborný i smažený,obalený v klasickém trojobalu.:o)

  • Storky | 28. 6. 2006 11:55

    Balkán jsem zatím používala jen za studena, ale musím uznat moc dobré, lehké, jednoduché.Mě se to zapeklo, asi to chce víc horkou troubu, Lucko.

  • Lucka | 3. 4. 2006 18:03

    Je to opravdu mňamka. Jen se mi to vůbec nezapeklo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Brambory Brokolice Olivový olej Podravka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Mrkvový krém

Mrkvový krém

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

731
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
54
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
39
Dýňová tortila
Dýňová tortila
37
Virgin mojito
Virgin mojito
36
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice s balkánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact