• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice II.
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená brokolice II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená brokolice II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brokolice Může být i mražená
    • 300
      g tvrdý sýr Eidam, gouda...
    • 2
      ks párky (Nejlépe kuřecí)
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo Na vymazání formy

Postup přípravy receptu

1
Brokolici uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme zchládnout. Párky nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky. Sýr rozdělíme na poloviny, jednu nakrájíme na malé hranolky, druhou nastroháme na jemno. Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno poklademe brokolici na ni cibuli, párek a sýr nakrájený na hranolky.
2
**Uvaříme bešamel**: lžíci másla rozpustíme, přimícháme mouku, zalijeme hrnkem mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme na chvíli z plotny. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný sýr (malou hrstičku odložíme stranou), vrátíme zpět na plotnu a necháme všechen sýr v bešamelu rozpusit. Sundáme z plotny a mícháme až je bešamel vlažný (poznáme to tak ,že v něm udržíme prst), poté do něj vmícháme žloutek.
3
Bešamelem zalijeme brokolici, povrch posypeme sýrem a v troubě zapečeme do zlatova. Místo brokolice můžeme použít i květák.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 12. 7. 2011 20:55

    Doporučuji, chutnalo i manželovi, který brokolici nesnáší:-) jídlo už vaříme pravidelně.

  • hana Valentová | 9. 10. 2008 11:38

    Dělala jsem bez párků, bylo to dobré, ale zas nic převratného...na dně formy mi zůstala voda, jeslti z brokolice nevím, ale raději bych, aby to bylo pěkně vypečené celé a ne jen vrch..

  • Klára | 16. 2. 2007 19:41

    Jdu to vyzkouset a zitra dam vedet

  • Martina S. | 1. 5. 2006 13:36

    Velice dobré. Do bešamelu jsem ještě zamíchala půl kelímku zakysané smetany. Je to dobrota.

  • David Novotný | 11. 4. 2006 14:43

    Tak jsem to dnes uvařil. Nato jak jsem se toho bál tak to bylo vynikající. Doporučuji.

  • Alice | 2. 11. 2005 19:44

    vynikající...nikdy nezbyde

  • Karel Dvořák | 21. 5. 2005 13:53

    Velice dobré!všem doporučuji!!I těm kdo nemají rádi brokolici.Toto jídlo už vařím podruhé v týdnu.

  • robert kubala | 17. 11. 2004 15:34

    Velmi chutné jídlo. Žádný spolubydlící si nestěžoval :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Párky Pepř mletý Sůl Tvrdý sýr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Dietní rychlá jakočína

Dietní rychlá jakočína

Salátový dresing

Salátový dresing

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

92
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
82
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
57
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact