• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice II.
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená brokolice II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená brokolice II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brokolice Může být i mražená
    • 300
      g tvrdý sýr Eidam, gouda...
    • 2
      ks párky (Nejlépe kuřecí)
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo Na vymazání formy

Postup přípravy receptu

1
Brokolici uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme zchládnout. Párky nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky. Sýr rozdělíme na poloviny, jednu nakrájíme na malé hranolky, druhou nastroháme na jemno. Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno poklademe brokolici na ni cibuli, párek a sýr nakrájený na hranolky.
2
**Uvaříme bešamel**: lžíci másla rozpustíme, přimícháme mouku, zalijeme hrnkem mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme na chvíli z plotny. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný sýr (malou hrstičku odložíme stranou), vrátíme zpět na plotnu a necháme všechen sýr v bešamelu rozpusit. Sundáme z plotny a mícháme až je bešamel vlažný (poznáme to tak ,že v něm udržíme prst), poté do něj vmícháme žloutek.
3
Bešamelem zalijeme brokolici, povrch posypeme sýrem a v troubě zapečeme do zlatova. Místo brokolice můžeme použít i květák.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 12. 7. 2011 20:55

    Doporučuji, chutnalo i manželovi, který brokolici nesnáší:-) jídlo už vaříme pravidelně.

  • hana Valentová | 9. 10. 2008 11:38

    Dělala jsem bez párků, bylo to dobré, ale zas nic převratného...na dně formy mi zůstala voda, jeslti z brokolice nevím, ale raději bych, aby to bylo pěkně vypečené celé a ne jen vrch..

  • Klára | 16. 2. 2007 19:41

    Jdu to vyzkouset a zitra dam vedet

  • Martina S. | 1. 5. 2006 13:36

    Velice dobré. Do bešamelu jsem ještě zamíchala půl kelímku zakysané smetany. Je to dobrota.

  • David Novotný | 11. 4. 2006 14:43

    Tak jsem to dnes uvařil. Nato jak jsem se toho bál tak to bylo vynikající. Doporučuji.

  • Alice | 2. 11. 2005 19:44

    vynikající...nikdy nezbyde

  • Karel Dvořák | 21. 5. 2005 13:53

    Velice dobré!všem doporučuji!!I těm kdo nemají rádi brokolici.Toto jídlo už vařím podruhé v týdnu.

  • robert kubala | 17. 11. 2004 15:34

    Velmi chutné jídlo. Žádný spolubydlící si nestěžoval :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Párky Pepř mletý Sůl Tvrdý sýr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Vločky k snídani

Vločky k snídani

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

308
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
89
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
86
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
78
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
73
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Herec Daniel Bambas (45) o útěku do Dánska: Má tam přítele! A teď už i práci

Herec Daniel Bambas (45) o útěku do Dánska: Má tam přítele! A teď už i práci

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact