• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice II.
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená brokolice II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená brokolice II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brokolice Může být i mražená
    • 300
      g tvrdý sýr Eidam, gouda...
    • 2
      ks párky (Nejlépe kuřecí)
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo Na vymazání formy

Postup přípravy receptu

1
Brokolici uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme zchládnout. Párky nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky. Sýr rozdělíme na poloviny, jednu nakrájíme na malé hranolky, druhou nastroháme na jemno. Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno poklademe brokolici na ni cibuli, párek a sýr nakrájený na hranolky.
2
**Uvaříme bešamel**: lžíci másla rozpustíme, přimícháme mouku, zalijeme hrnkem mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme na chvíli z plotny. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný sýr (malou hrstičku odložíme stranou), vrátíme zpět na plotnu a necháme všechen sýr v bešamelu rozpusit. Sundáme z plotny a mícháme až je bešamel vlažný (poznáme to tak ,že v něm udržíme prst), poté do něj vmícháme žloutek.
3
Bešamelem zalijeme brokolici, povrch posypeme sýrem a v troubě zapečeme do zlatova. Místo brokolice můžeme použít i květák.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 12. 7. 2011 20:55

    Doporučuji, chutnalo i manželovi, který brokolici nesnáší:-) jídlo už vaříme pravidelně.

  • hana Valentová | 9. 10. 2008 11:38

    Dělala jsem bez párků, bylo to dobré, ale zas nic převratného...na dně formy mi zůstala voda, jeslti z brokolice nevím, ale raději bych, aby to bylo pěkně vypečené celé a ne jen vrch..

  • Klára | 16. 2. 2007 19:41

    Jdu to vyzkouset a zitra dam vedet

  • Martina S. | 1. 5. 2006 13:36

    Velice dobré. Do bešamelu jsem ještě zamíchala půl kelímku zakysané smetany. Je to dobrota.

  • David Novotný | 11. 4. 2006 14:43

    Tak jsem to dnes uvařil. Nato jak jsem se toho bál tak to bylo vynikající. Doporučuji.

  • Alice | 2. 11. 2005 19:44

    vynikající...nikdy nezbyde

  • Karel Dvořák | 21. 5. 2005 13:53

    Velice dobré!všem doporučuji!!I těm kdo nemají rádi brokolici.Toto jídlo už vařím podruhé v týdnu.

  • robert kubala | 17. 11. 2004 15:34

    Velmi chutné jídlo. Žádný spolubydlící si nestěžoval :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Párky Pepř mletý Sůl Tvrdý sýr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudle s cuketou a šunkou

Nudle s cuketou a šunkou

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Lasagne s rajčaty

Lasagne s rajčaty

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

187
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
119
Zdravá velikonoční sekaná
Zdravá velikonoční sekaná
63
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Zapečená brokolice II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact