Oloupané brambory uvaříme, scedíme a rozmačkáme. S máslem a mlékem vymmícháme na hladkou kaši. Zapékací mísu vymažeme, vložíme do ní kaši, zarovnáme a uděláme do ní 4 jamky. Do každé jamky vyklepneme vejce. Osolíme, posypeme sýrem a v troubě zapečeme.
2
Podáváme tak, aby každý strávník měl část kaše s vejcem, k tomu hlávkový nebo okurkový salát nebo kyselou okurku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
cizinka
|12. 8. 2015 09:39
vypadalo to dobre, ale nezaujalo nicim, skoda vajec i syra
Johana32
|14. 6. 2014 19:37
Náhodou, Knorrka je výborná. Vařím léta, ale když hoří je super. Jen se musí přesně dodržet postup. :-)
venda
|2. 2. 2013 11:13
:-X
Eva
|4. 2. 2012 21:10
;-)
oxid
|17. 6. 2011 16:50
Kaše z prášku? To snad nééééééé :'(
Anonym
|10. 7. 2006 16:28
Chutí to aj s kyslým mliekom.
Pavlína Matušková
|10. 7. 2006 12:08
A kdyz do té bramborové kaše zamícháte pórek nakrájený na kolečka a zbytky salámu co jsou v lednici a nastrouhaný sýr vmícháte taky přímo do kaše,tak je to i skvělé hlavní jídlo. A aby to bylo ještě rychlejší doporucuju bramborovou kaši v pytlíku.Mám vyzkoušenou značku Knorr. Pavlína
Ivana Přikrylová
|5. 7. 2006 00:14
Podobná příloha je zde uvedená u receptu "Krkovička pro vítanou návštěvu". Myslím že to bude moc dobré.