Troubu předehřejte na 150 °C. V dokonale odmaštěné míse začněte šlehat při střední rychlosti bílky pokojové teploty se špetkou soli. Teprve když začnou tuhnout, začněte postupně přidávat cukr a dále šlehejte. Výsledná hmota má být hladká, lesklá a zářivě bílá. Lze přidat i kapku citronové šťávy nebo vinného octa.
2
Hmotu opatrně přendejte do zdobicího sáčku bez hubičky nebo s hladkou hubičkou a na plech vyložený pečicím papírem tvořte kloboučky a vyšší nožičky. Dejte je do vyhřáté trouby a pečte (sušte) asi 60 minut. Pak nechte vychladnout.
3
Čokoládu rozlámejte na kousky a rozpusťte ji v horké vodní lázni s kouskem másla. Kloboučky zespodu potřete čokoládou a přilepte nožičky. Nakonec je poprašte kakaem.
4
Rada: Sněhové cukroví nedávejte do lednice, tam by zvlhlo. Skladujte ho ve vzduchotěsné krabičce, kde vydrží až měsíc.