Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, nožičky jemně nasekáme a kráte podusíme na másle. Potom přidáme bylinky, utřený česnek a okořeníme. Pánev sejmeme z plotny a přimícháme tolik strouhanky, aby vznikla nepříliš hustá hmota. Nákypovou formu vymastíme olejem, hlavičky žampionů naplníme hmotou a položíme do formy. Pečeme 10-15 minut. Podáváme s česnekovým chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simča Sládková
|22. 5. 2010 21:09
Tak tyto žampiony byly dnes k večeři. Moc nám chutnaly, jen jsem měla při "výrobě" trochu potíž, že se mi hmota sypala, takže jsem přimíchala necelé vajíčko (nejprve jsem dala jen žloutek, ale bylo to málo, tak potom i kousek bílku). Pak byla hmota bezva a lžičkou jsem krásně naplnila žampíky. Nakonec jsem položila na každý žampion kousek tvrdého sýra... Mňamka!!!