Tak jsem také vyzkoušela, ale trošičku jsem pozměnila způsob přípravy. Hlavičky jsem vyplnila směsí, do které jsem mimo uvedených ingrediencí přikrájela i kousíčky slaniny a nahoru jsem dala ještě plátek slaniny místo druhého kloboučku. Máme domácí slaninu i bryndzu, takže pochoutka. <3
Jídlo je moc dobré, klidně by to sneslo i víc náplně, aspoň trochu jí dát i do druhého žampionu, který se přikládá na ten naplněný. Držela jsem se množství surovin zde uvedených akorát jsem teda vybírala spíš větší žampiony, a vycházel mi jeden plátek slaniny na jeden "dvoužampión", kde teda bylo naprosto nemožné je do něj zabalit celé. A místa, která jsem slaninou neobalila, se mi při pečení vysušila a zkrabatěla a nebyla vůbec hezká na pohled. Napadlo mě buď použít dvoj-trojnásobné množství slaniny, aby se žampiony zabalily celé, nebo zkusit místo pečení zapékat.
Takže dobré, ale ne hezké :(
Simča Sládková
|3. 4. 2008 18:21
Maruško, v pohodě, já vím, že si to každý upraví podle svých "strávníků". Já to tu jen napsala pro to, aby si nezkušená kuchařka dovedla představit, kolik toho bude z kilai.... Já vařím už asi 30 let, ale každý někdy začíná, že... Jinak kombinaci žampionů s čímkoli miluji, právě jsem k večeři dělala novou věc - pokud bude dobrá, tak to přidám na stránky....
Marie H.
|3. 4. 2008 16:26
Simčo, já jsem to dělala vždy pro návštěvu, takže nás bylo víc, ale samozřejmě není problém si to upravit podle počtu strávníků. Nějak jsem si neuvědomila, že 1 kg žampionů je pro 4 osoby hodně. Omlouvám se.
Simča Sládková
|3. 4. 2008 16:06
Přijde mi toho mnoho - dnes jsem koupila žampiony a je jich 5 větších kusů = 20 dkg. Takže 1 kg bych tipovala na takových 25 žampionů, což mi na 4 porce (většinou jsou tu recepty pro 4 osoby) přijde i dost. Já na jednu porci hl. jídla počítám 3 - 4 ks, pokud to chci jako předkrm, tak 1 - 2 ks.
Ludmila Vazquez
|3. 3. 2006 02:20
Jezis to musi bejt dobry.... davam jednicku, uz se nemuzu dockat :-D