• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žampiony plněné brynzou
Napište svůj komentář k receptu

Žampiony plněné brynzou

autor: Marie H.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žampiony plněné brynzou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg žampiony přibližně stejně velké
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g anglická slanina
    • 200
      g bryndza
    • slunečnicový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Žampiony očistíme a vykrojíme nožičky. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájené nožky a podusíme. Směs necháme vychladnout, přidáme brynzu, osolíme, opepříme. Půlku kloboučků naplníme směsí, přiklopíme druhou půlkou. Takto spojené kloboučky obalíme anglickou slaninou, spíchneme párátky, dáme do vymaštěného pekáčku a zvolna upečeme.
2
Kdo brynzu nemusí, může použít jiný sýr. Mám vyzkoušenou směs eidamu a nivy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paprika plněná brynzou

Paprika plněná brynzou

Slaný koláč s brynzou

Slaný koláč s brynzou

Halušky s brynzou

Halušky s brynzou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Můrinka
    Můrinka | 17. 12. 2012 21:31

    Tak jsem také vyzkoušela, ale trošičku jsem pozměnila způsob přípravy. Hlavičky jsem vyplnila směsí, do které jsem mimo uvedených ingrediencí přikrájela i kousíčky slaniny a nahoru jsem dala ještě plátek slaniny místo druhého kloboučku. Máme domácí slaninu i bryndzu, takže pochoutka. <3

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 31. 5. 2012 13:23

    není nad to hodnotit něco, co jste ani nevyzkoušela, to je pak pro ostatní opravdu užitečné

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 29. 5. 2012 17:47

    Jídlo je moc dobré, klidně by to sneslo i víc náplně, aspoň trochu jí dát i do druhého žampionu, který se přikládá na ten naplněný. Držela jsem se množství surovin zde uvedených akorát jsem teda vybírala spíš větší žampiony, a vycházel mi jeden plátek slaniny na jeden "dvoužampión", kde teda bylo naprosto nemožné je do něj zabalit celé. A místa, která jsem slaninou neobalila, se mi při pečení vysušila a zkrabatěla a nebyla vůbec hezká na pohled. Napadlo mě buď použít dvoj-trojnásobné množství slaniny, aby se žampiony zabalily celé, nebo zkusit místo pečení zapékat. Takže dobré, ale ne hezké :(

  • Simča Sládková | 3. 4. 2008 18:21

    Maruško, v pohodě, já vím, že si to každý upraví podle svých "strávníků". Já to tu jen napsala pro to, aby si nezkušená kuchařka dovedla představit, kolik toho bude z kilai.... Já vařím už asi 30 let, ale každý někdy začíná, že... Jinak kombinaci žampionů s čímkoli miluji, právě jsem k večeři dělala novou věc - pokud bude dobrá, tak to přidám na stránky....

  • Marie H. | 3. 4. 2008 16:26

    Simčo, já jsem to dělala vždy pro návštěvu, takže nás bylo víc, ale samozřejmě není problém si to upravit podle počtu strávníků. Nějak jsem si neuvědomila, že 1 kg žampionů je pro 4 osoby hodně. Omlouvám se.

  • Simča Sládková | 3. 4. 2008 16:06

    Přijde mi toho mnoho - dnes jsem koupila žampiony a je jich 5 větších kusů = 20 dkg. Takže 1 kg bych tipovala na takových 25 žampionů, což mi na 4 porce (většinou jsou tu recepty pro 4 osoby) přijde i dost. Já na jednu porci hl. jídla počítám 3 - 4 ks, pokud to chci jako předkrm, tak 1 - 2 ks.

  • Ludmila Vazquez | 3. 3. 2006 02:20

    Jezis to musi bejt dobry.... davam jednicku, uz se nemuzu dockat :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Přílohy, pečivo a luštěniny
Chuťovky Zdravě i chutně Přílohy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bryndza Cibule Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Scones

Scones

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Domácí gyros

Domácí gyros

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

90
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
69
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
63
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
62
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
40
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Žampiony plněné brynzou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact