Žampionům ukroutíme nožičky, oloupeme hlavičky (nožičky použijeme do jiné krmě, hlavičky do tohoto salátu), nakrájíme na tenké plátky a na troše oleje osmažíme, dokud se nevydusí voda na tuk.
2
Trochu pokmínujeme a velmi jemně posolíme. Necháme vychladit, přendáme do mísy a přidáme majonézu a zakysanou smetanu. Nakonec přidáme na jemno nakrájenou zelenou cibulku nebo klasickou cibuli. Na toto množství dávám jednu mladou nebo menší půlku té normální. Přisolíme až nakonec dle chuti a přidáme mletý pepř. Dobře promícháme a můžeme podávat a to buď samotné (což je můj případ..:-) a nebo s pečivem.
3
Výborný je také na kolečkách bagety nebo na vece. Množství je orientační, já ho dělám ve velkém a od oka. Každý může kombinovat dle chuti, ale doporučuji dodržet vždy méně majolky a více zakysané smetany.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|25. 2. 2008 16:05
Tuhle dobrotu jsem jedla u kamarádky (možná tam nebyla ta kysaná smetana), plnila s ní paštičky z listového těsta. Bylo to móc dobré,
Marsi
|24. 2. 2008 18:46
Patricku,proto tam pisu o mlade zelene cibulc,ta tam vynikne nejlepe,jak chutove,tak opticky. Klasicka zluta cibule je nouzovka.cervena cibule muze byt,ale diky barve nebude salat vizualne nijak zvlast zajimavy a u nas se ji i ocima....
Patrick Schmitt
|24. 2. 2008 14:13
Když nebude čas, tak bych tohle mohl někdy udělat ke svému arabskému chlebu (recept jsem teprve přidal, takže ještě čeká na schválení :-) ). Jinak si myslím, že by v tom byla dobrá i červená cibule. Klasickou žlutou bych tam já osobně spíše nedával, při větší konzumaci je až trošku moc štíplavá...
Pavlína Matušková
|23. 2. 2008 18:53
Tak tohle určitě vyzkouším. Chodím na něj, když mě popadne chuť na něco dobrého, ale nikdy mě nenapadlo,že by to šlo udělat doma. A zkusím přidat trochu drceného tuňáka. Já na něj totiž chodím do rybárny :-))