• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Žampiónový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Žampiónový guláš

autor: Busman40
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žampiónový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce paprika
    • 0,50
      kg žampiony
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníte na oleji, přidejte plátky nakrájených žampiónů, zasypte sladkou paprikou, osolte, opepřete a podlijte vodou. Cca 20 min. dusíte. Potom přilijete mléko. Do šlehačky přidejte mouku na zahuštění, prokvrdlejte a nalijte též do hrnce. Nezapoměňte často míchat, jinak se vám přichytí a nebo by se vám zdrcla šlehačka. Chutná s houskovým knedlíkem, ale i s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žampionový koláč

Žampionový koláč

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Jemný žampionový krém

Jemný žampionový krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nama | 14. 2. 2012 11:50

    tak jsem včera dělala a dnes jsem to měla k obědu. sice nevím jestli to nazývat gulášem,ale to je detail. dávám za 1, mě chutnalo, bylo to lehké, rychlé. dle rad jsem dala masox a příště možná udělám obměnu, že přidám kuřecí maso, podáváno s těstovinou . ukládám do receptů a děkuji :-)

  • Peter Anetta | 17. 4. 2009 10:41

    Místo sladké jsem tam dal zakysanou smetanu, protože jsem neměl sladkou a nechtělo se mi do obchodu. Bylo to dobré i tak.

  • mirek klubrt | 7. 3. 2009 12:45

    Byl výborný závám za jedna,ale potom to mytí nádobí...

  • Standa Jirásek | 7. 11. 2007 16:32

    Takto podobně děláme již několik let růžovky. Včera jsme to zkusily ze žampiónů a chce to opravdu na dochucení přidat masox. Bylo to výborné, dnes jsem si to dal znovu a místo knedlíků jsem jako přílohu použil těstoviny. Nemá to chybu!!!

  • kamila Joachimova | 30. 5. 2006 12:13

    Dnes jsem recept vyzkoušela,je SUPER,doufám,že rodině bude taky chutnat.Těším se na léto,až to vyzkouším z čerstvých hub.

  • Jiřina | 24. 1. 2006 09:04

    Dá se to vylepšit přidáním masoxu do základu, to mlíko se dá nahradit vodou a je to potřeba fakt dobře provařit po zahuštění, jinak to vskutku nemá chuť.

  • Pavlína Svitáková | 18. 1. 2006 07:31

    Zkusila jsem je dobrý,ale z lesních hub musí být lepší.Přidala jsem prášek ze sušených hub,který si připravuji, když je dost hub.Výborně to dochutil !Zkuste.

  • Tereza Jarčušková | 17. 1. 2006 13:06

    Lukáš, šampiňóny sú na takéto jedlo dosť nevýrazné. Urobte v lete z lesných húb a uvidíte, že je to ozaj dobrota.

  • Lukáš | 17. 1. 2006 12:37

    udělal jsem to jak se tu píše a nemá to žádnou chuť.

  • Jitka | 8. 1. 2006 18:40

    Mouku jsem rozmixla už v mlíce, provařila a smetanu dala až na konec. Když je mouka provařená pořádně, smetana se nikdy nezdrcne.Jinak dobrota.

  • Jana | 28. 11. 2005 09:19

    Zkoušela jsem včera. Přidala jsem také anglickou slaninu a gulášek byl výborný, dávám za 1!

  • lenka | 24. 11. 2005 12:02

    Guláš?Je to spíš houbová omáčka s paprikou,no dobrý,ale že bych byla nějak nadšená,tak to teda ne!

  • libor morcinek | 23. 11. 2005 17:18

    Dobrota, ale z cervenych kozaku je lepsi.

  • Alena H. | 23. 11. 2005 16:51

    Guláš jsem vyzkoušela - všem doporučuji, je vynikající, velmi dobrý s houskovým knedlíkem a ještě lepší s chlebem

  • Eva | 23. 11. 2005 03:18

    Bylo to dobre, diky.

  • katka Kopečková | 22. 11. 2005 10:36

    jasne na slovensku sa to varí naozaj hojne, tiež to robím, ale zo zakysanou smetanou, šlahačka je určite tiež dobrá, jedávame to s cestovinou, je to velmi chutné, rýchle ahlavne lacné jedlo..:)

  • Marie Svobodová | 21. 11. 2005 12:33

    Moc dobré a v létě dělám z jakékoliv směsi lesních hub co najdem, v zimě zase žampiony. Přílohu těstoviny nebo knedlík.

  • Eva Černíková | 20. 11. 2005 09:57

    Moc chutné, výborné!!K cibulce jsem přidala 3 plátky (nakrájené na kostičky) anglické slaniny. Šlehačku jsem neměla, místo ní jsem do směsi vmíchala kysanou smetanu. Těstoviny jako příloha a škoda, že nic nezbylo na večeři. Za 1!

  • MílaK. | 20. 5. 2005 10:16

    zkusila jsem knedlík i těstoviny,ale knedlík vede,gulášek je perfektní

  • Maida | 16. 3. 2005 19:19

    víte co bude u nás v sobotu k obědu? a bramboráčky k tomu vypadají velmi lákavě!

  • Monika | 16. 3. 2005 16:40

    Včera jsem to zkusila a mohu potvrdit, že je to moc dobré. Udělala jsem k tomu bramboráčky a musím říci, že je to SUPER.

  • Pilence | 14. 3. 2005 09:13

    Prekvapila me chut, zampiony se mi zdaji malo vyrazne, ale v teto uprave chutnaly opravdu skoro jako prava houbovka. Doporucuji! A znovu zduraznuji CASTO MICHAT, protoze jsem to malem neuhlidala... Podavala jsem s testovinama a vsem moc chutnalo. Pile

  • Pavel Holeček | 9. 3. 2005 09:57

    Ani nevím odkud se vzal a ani nevím,že byl v televizy,ale manželka se ho naučila od mé mamky a kde ho získala ona se musím zeptat.Každopádně nebyl tady v kuchařce a je moc dobrý.

  • Míla Kořínková | 8. 3. 2005 17:38

    Tuto houbovku vařil před lety v televizním pořadu Vařím, vaříš, vaříme jeden slovenský herec, ale recept jsem ztratila, je to velká dobrota, jsem ráda, že jste ho sem napsal. Díky !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kmín Mléko Paprika Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Sýrovo-šunkoví šneci

Sýrovo-šunkoví šneci

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

1419
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
245
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
150
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
106
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
68
Knedlíky s borůvkovým žahourem
Knedlíky s borůvkovým…

Zajímavé články

Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Žampiónový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact