• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žampiónový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Žampiónový guláš

autor: Busman40
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žampiónový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce paprika
    • 0,50
      kg žampiony
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníte na oleji, přidejte plátky nakrájených žampiónů, zasypte sladkou paprikou, osolte, opepřete a podlijte vodou. Cca 20 min. dusíte. Potom přilijete mléko. Do šlehačky přidejte mouku na zahuštění, prokvrdlejte a nalijte též do hrnce. Nezapoměňte často míchat, jinak se vám přichytí a nebo by se vám zdrcla šlehačka. Chutná s houskovým knedlíkem, ale i s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žampionový koláč

Žampionový koláč

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Jemný žampionový krém

Jemný žampionový krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nama | 14. 2. 2012 11:50

    tak jsem včera dělala a dnes jsem to měla k obědu. sice nevím jestli to nazývat gulášem,ale to je detail. dávám za 1, mě chutnalo, bylo to lehké, rychlé. dle rad jsem dala masox a příště možná udělám obměnu, že přidám kuřecí maso, podáváno s těstovinou . ukládám do receptů a děkuji :-)

  • Peter Anetta | 17. 4. 2009 10:41

    Místo sladké jsem tam dal zakysanou smetanu, protože jsem neměl sladkou a nechtělo se mi do obchodu. Bylo to dobré i tak.

  • mirek klubrt | 7. 3. 2009 12:45

    Byl výborný závám za jedna,ale potom to mytí nádobí...

  • Standa Jirásek | 7. 11. 2007 16:32

    Takto podobně děláme již několik let růžovky. Včera jsme to zkusily ze žampiónů a chce to opravdu na dochucení přidat masox. Bylo to výborné, dnes jsem si to dal znovu a místo knedlíků jsem jako přílohu použil těstoviny. Nemá to chybu!!!

  • kamila Joachimova | 30. 5. 2006 12:13

    Dnes jsem recept vyzkoušela,je SUPER,doufám,že rodině bude taky chutnat.Těším se na léto,až to vyzkouším z čerstvých hub.

  • Jiřina | 24. 1. 2006 09:04

    Dá se to vylepšit přidáním masoxu do základu, to mlíko se dá nahradit vodou a je to potřeba fakt dobře provařit po zahuštění, jinak to vskutku nemá chuť.

  • Pavlína Svitáková | 18. 1. 2006 07:31

    Zkusila jsem je dobrý,ale z lesních hub musí být lepší.Přidala jsem prášek ze sušených hub,který si připravuji, když je dost hub.Výborně to dochutil !Zkuste.

  • Tereza Jarčušková | 17. 1. 2006 13:06

    Lukáš, šampiňóny sú na takéto jedlo dosť nevýrazné. Urobte v lete z lesných húb a uvidíte, že je to ozaj dobrota.

  • Lukáš | 17. 1. 2006 12:37

    udělal jsem to jak se tu píše a nemá to žádnou chuť.

  • Jitka | 8. 1. 2006 18:40

    Mouku jsem rozmixla už v mlíce, provařila a smetanu dala až na konec. Když je mouka provařená pořádně, smetana se nikdy nezdrcne.Jinak dobrota.

  • Jana | 28. 11. 2005 09:19

    Zkoušela jsem včera. Přidala jsem také anglickou slaninu a gulášek byl výborný, dávám za 1!

  • lenka | 24. 11. 2005 12:02

    Guláš?Je to spíš houbová omáčka s paprikou,no dobrý,ale že bych byla nějak nadšená,tak to teda ne!

  • libor morcinek | 23. 11. 2005 17:18

    Dobrota, ale z cervenych kozaku je lepsi.

  • Alena H. | 23. 11. 2005 16:51

    Guláš jsem vyzkoušela - všem doporučuji, je vynikající, velmi dobrý s houskovým knedlíkem a ještě lepší s chlebem

  • Eva | 23. 11. 2005 03:18

    Bylo to dobre, diky.

  • katka Kopečková | 22. 11. 2005 10:36

    jasne na slovensku sa to varí naozaj hojne, tiež to robím, ale zo zakysanou smetanou, šlahačka je určite tiež dobrá, jedávame to s cestovinou, je to velmi chutné, rýchle ahlavne lacné jedlo..:)

  • Marie Svobodová | 21. 11. 2005 12:33

    Moc dobré a v létě dělám z jakékoliv směsi lesních hub co najdem, v zimě zase žampiony. Přílohu těstoviny nebo knedlík.

  • Eva Černíková | 20. 11. 2005 09:57

    Moc chutné, výborné!!K cibulce jsem přidala 3 plátky (nakrájené na kostičky) anglické slaniny. Šlehačku jsem neměla, místo ní jsem do směsi vmíchala kysanou smetanu. Těstoviny jako příloha a škoda, že nic nezbylo na večeři. Za 1!

  • MílaK. | 20. 5. 2005 10:16

    zkusila jsem knedlík i těstoviny,ale knedlík vede,gulášek je perfektní

  • Maida | 16. 3. 2005 19:19

    víte co bude u nás v sobotu k obědu? a bramboráčky k tomu vypadají velmi lákavě!

  • Monika | 16. 3. 2005 16:40

    Včera jsem to zkusila a mohu potvrdit, že je to moc dobré. Udělala jsem k tomu bramboráčky a musím říci, že je to SUPER.

  • Pilence | 14. 3. 2005 09:13

    Prekvapila me chut, zampiony se mi zdaji malo vyrazne, ale v teto uprave chutnaly opravdu skoro jako prava houbovka. Doporucuji! A znovu zduraznuji CASTO MICHAT, protoze jsem to malem neuhlidala... Podavala jsem s testovinama a vsem moc chutnalo. Pile

  • Pavel Holeček | 9. 3. 2005 09:57

    Ani nevím odkud se vzal a ani nevím,že byl v televizy,ale manželka se ho naučila od mé mamky a kde ho získala ona se musím zeptat.Každopádně nebyl tady v kuchařce a je moc dobrý.

  • Míla Kořínková | 8. 3. 2005 17:38

    Tuto houbovku vařil před lety v televizním pořadu Vařím, vaříš, vaříme jeden slovenský herec, ale recept jsem ztratila, je to velká dobrota, jsem ráda, že jste ho sem napsal. Díky !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kmín Mléko Paprika Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Drobenkové muffiny s tvarohem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

43
Kapustové měšce na zelenině
Kapustové měšce na…
36
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
30
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
26
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
21
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Žampiónový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact