V pánvi opečeme najemno pokrájený špek, přidáme na malé kousky pokrájené žampiony a za častého promíchání z nich necháme odpařit přebytečnou tekutinu. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem a odstavíme.
Žloutky vyšleháme s mlékem a moukou do hladkého těstíčka, které necháme cca 10 minut odstát. Do těstíčka pak vmícháme zchladlou žampionovou směs, nadrobno nasekaný medvědí česnek a sušenou šunku (není nutná). Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Do rozpálené pánve nebo lívanečníku s tukem klademe pomocí lžíce hromádky žampionové směsi. Smažíme z obou stran dozlatova, odkládáme na ubrousek, kde necháme odsát přebytečný tuk.
4
Salát: Omytou a očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde ji zakápneme olejem, osolíme a opepříme. Přisypeme dvě hrstky najemno pokrájeného medvědího česneku, promícháme a podáváme s žampionovými plackami.