l
mléko plnotučné
samozřejmě to jde i s polo či nízkotučným ale není to ono :)
houbové koření
1
ks
cibule
větší
1
ks
houbový vývar
Postup přípravy receptu
1
Tuto polévku jsem poprvé udělala víceméně náhodou - někde jsem se dočetla že žampiony které chcete obalit a smažit, jsou jemnější, když je na minimálně hodinu namočíte do mléka. Tak jsem to udělala a pak řešila co s tím mlékem.
2
Nožičky nadroboučko nakrájet, zbydou-li vám i nějaké celé tak klidně celé (u nás se smaží jen kloboučky). Na sádle nebo oleji zesklovatět cibuli, na to pokrájené žampionové nožky, zasypat houbovým kořením.
3
Až se to podusí a pustí to šťávičku, tak to právě zalijete tím mlékem, v němž jste máčeli žampiony. Přihodíte kostku bujonu - houbový je ideální, ale já dávám zeleninový či bylinkový NATUR bujón. Podle chuti maličko přisolit, připepřit a polévka je na světě.