• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Žampionová játra
Napište svůj komentář k receptu

Žampionová játra

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 75
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žampionová játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g drůbeží játra nebo vepřová, cca
    • 200
      g čerstvé žampiony -cca
    • 4
      lžíce olej
    • 2
      lžíce sojová omáčka (dle chuti) cca
    • 1
      lžička škrobová moučka
    • 2
      stroužek česnek (dle chuti) cca
    • drcený kmín -dle chuti
    • pepř mletý -dle chuti
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem, opečeme v rozpáleném oleji, vyndáme stranou a ochutíme solí a pepřem. Na stejné pánvi orestujeme plátky žampionů a česneku, ochucených kmínem a sojovkou. Nakonec vmícháme i játra a podáváme například s rýží, zeleninovou rýží nebo s instantními nudlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maso-žampionová bageta

Maso-žampionová bageta

Jednoduchá žampionová omáčka

Jednoduchá žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rachmanová | 6. 1. 2016 11:38

    Vynikající, děkuji.

  • Tůmová | 28. 9. 2014 17:37

    Byla to játra na velikánskou 1*

  • shod | 19. 9. 2014 10:37

    byly vyborny 8-)

  • shod | 19. 9. 2014 10:37

    byly vyborny 8-)

  • HelenaPa | 28. 5. 2013 08:00

    Dělala jsem přesně podle popisu, jen jsem přidala trochu pórku, bylo to výborné. Dávám 1.

  • Markéta | 29. 3. 2013 14:39

    Děkuji za recept, ikdyž nerozumím tomu, proč se játra spaří v horké vodě třeba jako brokolice. Teď už mě to vlastně ani tak moc nezajímá, protože oběd byl báječný a tudíž spaření mělo dozajista svou podstatu.

  • Robo | 7. 12. 2012 14:01

    Výborný,díky 8-)

  • Hanka | 11. 10. 2012 16:37

    fantazie :-)) rychlé a chutné!

  • pompo | 21. 7. 2012 18:50

    absolutne nejnejnejlepsi <3 <:-) <3 <:-) <3 <:-)

  • H. Johánková | 9. 2. 2012 14:33

    Pro mě úplně dokonalý recept, jednoduchý, rychlý a hodně žravý pro mý mužský. Hanka

  • MAXim | 10. 12. 2011 21:50

    OK :-P

  • Edelbrantová Vlasta | 20. 10. 2011 16:52

    No comment :-) , řekl můj mlsný syn a já děkuji za výbornou skorovečeři :-)

  • Kouřilová | 5. 9. 2011 13:27

    Velmi chutná úprava jater, určitě budu opakovat :-* <:-) .

  • Věrka | 30. 6. 2011 17:32

    Čerstvé žampiony jsem bohužel neměla, jen ve slaném nálevu. I tak to bylo moc dobré a celkem rychlé jídlo. Děkuji

  • játro | 24. 5. 2011 19:40

    :-* <:-) s česnekem nešetřit ;-) :-P

  • Simonka | 3. 5. 2011 06:57

    Velká chvála u víkendového oběda, určitě budu opakovat. Děkuji za perfektní recept, S.

  • Pepíno | 28. 3. 2011 18:11

    Very good !

  • Petra | 13. 2. 2011 16:07

    Nad očekávání!Měli jsme taky s rýží a šmákli jsme si.Doporučuji všem :-) !

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 2. 2011 23:09

    Jirko - chutnalo je slabé slovo..... Rodina si vyžádala v sobotu škubánky a já pronesla, že jim je klidně udělám, ale já "brambory s moukou" jíst nebudu... Takže jsem hledala receptík šitý mně na míru - a to byl PŘESNĚ tento...!!!! ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 7. 2. 2011 16:51

    Dík za foto,alespoň nemusím chvátat ;-) :-* ,jsem rád,že chutnalo.

  • Eva1 | 7. 2. 2011 15:21

    Simčo, i podle toho obrázku to vypadá jedle :-[

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 2. 2011 14:47

    Fakt dobrý - já to tušila podle ingrediencí, protože játra, žampiony, česnek - to je moje gusto... ale bylo to ještě lepší :-)

  • recepty73
    recepty73 | 6. 2. 2011 16:03

    Simčo,pokrájená játra se zatáhnou a pak nejsou na pánvi tak drobivá.Můžou se ponořit rovnou v cedníku... ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 2. 2011 22:52

    Jirko, proč se ta játra nejprve vaří? Já bych je jen opékala... tak se ptám, proč je tam nutné to předváření. Jinak to vypadá velmi chutně - játra a žampiony já můžu....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Pokrmy Vnitřnosti Z hub Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Drcený kmín Drůbeží játra Olej Pepř mletý Škrobová moučka Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Rychlá perníková roláda

Rychlá perníková roláda

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Játrové špízy (kořeněná játra) -…

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

89
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
69
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
64
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
46
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
43
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Žabinec vodníka Česílka
Žabinec vodníka Česílka
Žahour
Žahour
Žaludkovo-srdíčková omáčka
Žaludkovo-srdíčková omáčka
Žampionová omáčka s rajčatovým protlakem
Žampionová omáčka s rajčatovým protlakem
Žampionová placka
Žampionová placka
Žampionová polévka se sýrem
Žampionová polévka se sýrem
  • Recepty.cz
  • Žampionová játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact