• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Žampionová játra
Napište svůj komentář k receptu

Žampionová játra

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 75
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žampionová játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g drůbeží játra nebo vepřová, cca
    • 200
      g čerstvé žampiony -cca
    • 4
      lžíce olej
    • 2
      lžíce sojová omáčka (dle chuti) cca
    • 1
      lžička škrobová moučka
    • 2
      stroužek česnek (dle chuti) cca
    • drcený kmín -dle chuti
    • pepř mletý -dle chuti
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem, opečeme v rozpáleném oleji, vyndáme stranou a ochutíme solí a pepřem. Na stejné pánvi orestujeme plátky žampionů a česneku, ochucených kmínem a sojovkou. Nakonec vmícháme i játra a podáváme například s rýží, zeleninovou rýží nebo s instantními nudlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maso-žampionová bageta

Maso-žampionová bageta

Jednoduchá žampionová omáčka

Jednoduchá žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rachmanová | 6. 1. 2016 11:38

    Vynikající, děkuji.

  • Tůmová | 28. 9. 2014 17:37

    Byla to játra na velikánskou 1*

  • shod | 19. 9. 2014 10:37

    byly vyborny 8-)

  • shod | 19. 9. 2014 10:37

    byly vyborny 8-)

  • HelenaPa | 28. 5. 2013 08:00

    Dělala jsem přesně podle popisu, jen jsem přidala trochu pórku, bylo to výborné. Dávám 1.

  • Markéta | 29. 3. 2013 14:39

    Děkuji za recept, ikdyž nerozumím tomu, proč se játra spaří v horké vodě třeba jako brokolice. Teď už mě to vlastně ani tak moc nezajímá, protože oběd byl báječný a tudíž spaření mělo dozajista svou podstatu.

  • Robo | 7. 12. 2012 14:01

    Výborný,díky 8-)

  • Hanka | 11. 10. 2012 16:37

    fantazie :-)) rychlé a chutné!

  • pompo | 21. 7. 2012 18:50

    absolutne nejnejnejlepsi <3 <:-) <3 <:-) <3 <:-)

  • H. Johánková | 9. 2. 2012 14:33

    Pro mě úplně dokonalý recept, jednoduchý, rychlý a hodně žravý pro mý mužský. Hanka

  • MAXim | 10. 12. 2011 21:50

    OK :-P

  • Edelbrantová Vlasta | 20. 10. 2011 16:52

    No comment :-) , řekl můj mlsný syn a já děkuji za výbornou skorovečeři :-)

  • Kouřilová | 5. 9. 2011 13:27

    Velmi chutná úprava jater, určitě budu opakovat :-* <:-) .

  • Věrka | 30. 6. 2011 17:32

    Čerstvé žampiony jsem bohužel neměla, jen ve slaném nálevu. I tak to bylo moc dobré a celkem rychlé jídlo. Děkuji

  • játro | 24. 5. 2011 19:40

    :-* <:-) s česnekem nešetřit ;-) :-P

  • Simonka | 3. 5. 2011 06:57

    Velká chvála u víkendového oběda, určitě budu opakovat. Děkuji za perfektní recept, S.

  • Pepíno | 28. 3. 2011 18:11

    Very good !

  • Petra | 13. 2. 2011 16:07

    Nad očekávání!Měli jsme taky s rýží a šmákli jsme si.Doporučuji všem :-) !

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 2. 2011 23:09

    Jirko - chutnalo je slabé slovo..... Rodina si vyžádala v sobotu škubánky a já pronesla, že jim je klidně udělám, ale já "brambory s moukou" jíst nebudu... Takže jsem hledala receptík šitý mně na míru - a to byl PŘESNĚ tento...!!!! ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 7. 2. 2011 16:51

    Dík za foto,alespoň nemusím chvátat ;-) :-* ,jsem rád,že chutnalo.

  • Eva1 | 7. 2. 2011 15:21

    Simčo, i podle toho obrázku to vypadá jedle :-[

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 2. 2011 14:47

    Fakt dobrý - já to tušila podle ingrediencí, protože játra, žampiony, česnek - to je moje gusto... ale bylo to ještě lepší :-)

  • recepty73
    recepty73 | 6. 2. 2011 16:03

    Simčo,pokrájená játra se zatáhnou a pak nejsou na pánvi tak drobivá.Můžou se ponořit rovnou v cedníku... ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 2. 2011 22:52

    Jirko, proč se ta játra nejprve vaří? Já bych je jen opékala... tak se ptám, proč je tam nutné to předváření. Jinak to vypadá velmi chutně - játra a žampiony já můžu....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Pokrmy Vnitřnosti Z hub Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Drcený kmín Drůbeží játra Olej Pepř mletý Škrobová moučka Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Indiánky

Indiánky

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Hummus II.

Hummus II.

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

60
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
37
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
35
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Marek Ztracený na startu své ZPÁTKY TOUR: Pro fanoušky se hádal a riskoval život!

Marek Ztracený na startu své ZPÁTKY TOUR: Pro fanoušky se hádal a riskoval život!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

Další doporučené recepty:

Žabinec vodníka Česílka
Žabinec vodníka Česílka
Žahour
Žahour
Žaludkovo-srdíčková omáčka
Žaludkovo-srdíčková omáčka
Žampionová omáčka s rajčatovým protlakem
Žampionová omáčka s rajčatovým protlakem
Žampionová placka
Žampionová placka
Žampionová polévka se sýrem
Žampionová polévka se sýrem
  • Recepty.cz
  • Žampionová játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact