• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zamilovaný dort
Napište svůj komentář k receptu

Zamilovaný dort

autor: imagoimagor
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zamilovaný dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr krupice
    • 30
      g kakao
    • 5
      lžíce olej
    • sůl
  • Krém
    • 500
      g tvaroh
    • 150
      g máslo
    • 120
      g moučkový cukr
  • Na ozdobu
    • 150
      g jahody
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 1
      lžíce tuk 100%

Postup přípravy receptu

1
Bílky si oddělíme od žloutků a šleháme je do sněhu. Když je sníh skoro hotový, přidáváme postupně cukr a společně dál šleháme do pevného sněhu. Po částech pak zašleháváme žloutky a olej. Nakonec jemně spojíme s prosetou moukou, kakem a špetkou soli. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 24 cm, vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
2
Po vychladnutí si na korpus špejlí naznačíme obrysy srdce, podle nichž pak odkrojíme nadbytečné těsto, aby vznikl požadovaný tvar. Srdce podélně rozřízneme a spojíme polovinou krému, který vytvoříme vyšleháním daných ingrediencí. Druhou polovinou krému potřeme povrch dortu a vložíme jej na chvíli do mrazáku.
3
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem, polevou přelijeme dort, nožem rozprostřeme čokoládu po celém povrchu a vršek dortu po obvodu poklademe rozpůlenými jahodami, ještě než poleva ztuhne.
4
Doprostřed dortu můžeme cukrářskými zdobítky, gumovými bonbony nebo např. lentilkami vytvořit vzkaz pro obdarovaného. Dort není příliš velký, jsou z něj čtyři velké porce. Hodí se jako dárek a oslavu ve dvou;-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Čokoládový dort ze 150 g

Čokoládový dort ze 150 g

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 31. 12. 2011 11:02

    Těsto v troubě bylo přes hodinu, a stejně se neupeklo.... Tento recept mě velmi zklamal, zvlášť, když jsem pak před přítele dala k narozeninám rohlík místo dortu, dávám za 5!

  • terisek722 | 17. 2. 2011 17:16

    neni moc dobry

  • Luciasek236 | 15. 2. 2011 14:31

    Děkuji za dost dobrý recept, nečekala jsem, že se mi povede můj 1. dort na jedničku. Krásný Valentýnský dáreček a hlavně dobrý....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Vaření Šlehání Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hladká mouka Jahody Kakao Máslo Moučkový cukr Olej Sůl Tuk Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ravioli

Ravioli

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Jablková buchta bez vajec

Jablková buchta bez vajec

Meruňkový táč kynutý

Meruňkový táč kynutý

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Batátový koláč

Batátový koláč

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

97
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
47
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
40
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
39
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
39
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zelenková slavila »75«: Dvě parťačky nepozvala!

Zelenková slavila »75«: Dvě parťačky nepozvala!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Zámecká paštika
Zámecká paštika
Zámecké brambory
Zámecké brambory
Zamilovaná očka
Zamilovaná očka
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená bašta
Zapečená bašta
Zapečená bramborová kaše
Zapečená bramborová kaše
  • Recepty.cz
  • Zamilovaný dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact