Já je dala do formy na muffiny a krásně drží :) mám je akorát trošičku víc kakaové. Vhodné i bez kakaa. Super :)
Totální placka :( ,ještě vyzkouším,mám je moc ráda,ale dělala jsem poprvé a katastrofa.Slípky budou mít také cukroví na vánoce :P Čím to tedy může být? Někdo bez problémů a někdo má placku. Jinak hezké svátky :)
Dělala jsem podle rad a nechala zatuhnout v lednici.Mam je nádherné .jsou moc dobré.Určitě je budu dělat i nadále.
Tak já se bohužel přidám k těm, kterým se to v troubě rozteklo.. teda ne úplně na placku, ale musela sem tam ten důlek dělat pořád dokola, než se to upeklo. A co se týče vzhledu, tak to ani trošinku nevypadá jako na obrázku :-) Ale tak to může být mojí (ne)šikovností =) ... Také jsem dala o dost míň kakaa a kakaový je to pořád dost, takže s tim opatrně. Chuťově to je dobrý, ale asi jsem to pekla poprvé a naposledy :)
Vydrží když je budeš mít v lednici samozřejmě ;-) minulý rok jsem pekla asi ve stejný čas jako ty a byly v pohodě
Holky, jak dlouho vydrží tato očka? Chci je zítra péct už k vánocům a mám docela strach, že se zkazí...... Písněte, prosím!!!! O:-) Děkuju!!!!
Před chvilkou jsem naplnila důlky a budu očka muset nechat zaschnout aby se na sebe v krabici neslepily.
dala jsem jen polovinu uvedeného množství kakaa a stejně to bylo hodně... příště zkusím ještě míň, nebo půl bez kakaa a půl s kakaem... :-) a plním v polovině pečení, jak je napsáno v komentářích, myslím, že to tam líp drží než když to naplním až po vychladnutí... tohle množství mi vystačilo na 4 plechy... a příště udělám radši ještě trochu menší kuličky.. ale krásně drží tvar, a chuťově moc dobré... :-) každopádně, díky za tip :-)
Bez toho hřebíčku by to nešlo? Jinak to vypadá dobře
tak hotovo! Ocka se mi neroztekla, jen jsem ze "zamilovanych andelskych" udelala "zamilovana dabelska". ;-) tmave kakao a jahodova marmelada super! <3
Mně se teda také neroztekly a povedly se, mně chutnalo, ale jinak to moc nešlo....
Dělala jsem loni, s těstem jsem problém neměla, hezky se s ním pracovalo a ani se mi očka neroztekla,jak se dočítám z mnohých komentářů. Před pečením jsem je totiž nechala tak půl hodiny na půdě ztuhnout.Kdo nemá půdu, doporučuji strčit celý plech do lednice, pak se neroztečou. ;-)
Vložila jsem obrázek do fotogalerie .. vlevo je pečeno dle receptu, vpravo s bílky a s troškou kypřícího prášku do perníků (bylo zapotřebí ještě dosypat mouku, ale s těstem se pak lépe pracuje, nelepí) .. obojí pečeno na 170°C na 13min - v obou případech dávána marmeláda na začátku pečení (což způsobí, že marmeláda maličko vyklesá - lepší je ji dávat v polovině pečení, vytvoří i tak nelepivou vrstvu a výsledek je na oko efektnější :) ) .. také jsem dávala méně kakaa, jen dvě lžíce. Ale i tak moc děkuji za recept, jsou dobroučké a samozřejmě dávám za jedna :)
Opravuji, pekla jsem 13min na 170°C :)
Zkoušela jsem, ale nedržely mi tvar .. zkoušela jsem péci jak při 140°C (na 20min), tak i při 170°C (11min) .. nejprve od začátku s marmeládou, pak až od poloviny pečení .. můj závěr zní takto - tvar očka držet bez bílků nebudou, a to ani v případě, že je těsto vychlazené z lednice. Nakonec mi to nedalo a udělala jsem těsto nové, přidala do něj na toto množství dva bílky, přidala maličko kypřícího prášku do perníku a vočka jsou jako na fotce (tvarově). Pečeno při 170°C výše uvedených 11min, po asi 6min jsem teprve plnila marmeládou, aby se v troubě zbytečně nepálila a nepěnila. A díky prdopeč jsou krásně křehké. Uvidíme jaké budou další dny. O:-)
Marti a na kolik pečete a kdy vkládáte marmeládu? Před pečením nebo po? Moc předem děkuji za odpověď :-[
Já jsem to pro jistotu dělala z poloviční dávky a musím říct, že bezva, jsem moc spokojená, skoro jako na obrázku, i s těstem se velice dobře pracovalo.
Neodolala jsem i letos, ale zase se rozjela! A to i po přečtení všech poznámek a připomínek. Na chuť moc dobré, ale fotce na hony vzdálená. Tak asi za rok ještě jeden pokus!
včera jsem je upekla, důlek jsem dělala prstem a krásně to drží už jsem tam dala i marmeládu a je to ůžasný, příjemná změna,ale místo oček mám spíš oči asi jsem je dělala moc velké a stím kakaem už po zpracování surovin musí být každému jasné že to bude hodně kakaové dávám za 1
Chuťově jsou výborné, výrazná chuť kakaa je příjemnou změnou.Pekla jsem je před 5 dny,důlky dělala širší vařechou až "na dno"- a zůstaly.Polovinu jsem plnila rybízovou marmeládou, a polovinu Nutelou. Navrch jsem to ozdobila malinkýma stříbrnýma kuličkama, aby to nebylo tak moc tmavé/černé.
Právě jsem je naplnila marmeládou. Jsou krásné a moc dobré!!!Toto je opravdu skvělý recept na cukroví:rychlý,jednoduchý,dobrý a ještě krásně vypadá!!Jen takových víc!!!Jak píšete,že se vám to rozteklo do placiček.. :( nebojte se udělat ten důlek pořádný!!Taky jsem nejprve dělala důlek malinkou vařečkou,a pak jse, zjistila, že je to potřeba dobře protlačit a pořádnou vařechou,pak to vydrží i po upečení a krásně se to plní!!!Akorát bych příště dala míň kakaa,ale je to výborné i takto kakaové!!GRATULUJI!!
a já pekla včera.nevím kde se stala chyba,ale po upečení,jsem vytáhla placičky-důlky zmizely.když už jsem vytahla třetí plech placiček,tak jsem to vzdala.nalepím na placičky lentilku a očka budou.
Já jsem zkousela, těsto se lepilo-možná to bude tukem, ale hlavně chuťově nás to moc nenadchlo
táňo díky za odpověď. už sem je pekla a moc se mi povedli dala jsem do nich nutelu a posypala jsem je nastrouhanými oříšky- mňam
Já jsem těsto nechala v lednici uležet cca 3 hodiny a krásně se s ním pracovalo. Pekla jsem na 170 stupňů, nic se nerozteklo.
chtěla jsem se zeptat, jak dlouho se má nehat uležet těsto? Děkuji za odpověď
Také jsem je pekla. Jen jsem netušila,že tak vyběhnou, tak nemám očka ale oči :)Plnila jsem i nutelou!A komu se zdají moc kakaové, ať je obalí v moučkovém cukru a pak plní. Je to sladší i to hezky vypadá.
tak jsem je pekla,než jsem je dala do trouby byly nádherný,dala jsem do nich rovnou tu marmeláda,ale jak se zahřály tak se to těsto rosteklo!!Tou marmeládou to ,ale nbylo ta držela pořád pohromadě.Je to škoda těšila jsem se na ně.
Tyto očka jsou moc dobré ale já do důlku dávám kandované ovoce
Spojila som tieto očká s "Andělskými očkami" myslím recepty a doporučujem.Do cesta som nedala kakao, ale koreniny so strúhanou pomarančovou kôrou. Plnila som ich až po upečení. Mala som obavy, že plnka pri pečení sa roztečie. Nakoniec som zo spodu namáčala v čokoláde a dala na alobal zaschnúť. Výborné.
Já dělám z lineckého těsta (bílé i kakaové) a marmeládu plním před pečením - trochu zaschne a na placičkách pěkně drží.
Obráceným prstem nebo vařečkou uděláš vlastně důlek, aby se tam mohla dát ( do toho vytvořeného důlku ) zavařenina, ale až po upečení.
jj to by šlo al eco tó znamená obráceným prstem napište my to na e-mail ju dikec pa
Zamilovaná očka jsem pekla, ale rozstekla se m na plechu.Na kolik mám dát troubu při pečení. Děkuji moc
taky nám chutnají
To já je mám také daleko tmavší než na obrázku ale jsou výborná
Asi záleží na druhu kakaa, protože ty moje zamilovaná očka, taky vůbec neodpovídají obrázku, jsou taky skoro černá. Ale myslím že to je jedno jestli jsou hnědá nebo černá, hlavně že jsou dobrá ne?:-)
Milo, tuhle fotku jsem posílala já a opravdu je to upečené přesně podle tohoto receptu. Fotka s bleskem asi trochu změní barvy, ale kolečka určitě nejsou skoro černá (aspoň ty moje ne :-)). Možná záleží i na druhu kakaa.
Uvedené foto vůbec neodpovídá skutečnému vzhledu cukroví, díky množství kakaa jsou kolečka skoro černá,to mě zklamalo . I když, na to jak jsem stará a dlouho peču, mě to mělo napadnout - dobře mi tak !:)))) Ale jsou dobrá,už třetí den byla (uložená v krabici) vláčná.
Pro Ivanu - nechávám rozležet tak 10 dní
Ahoj, bohužel jen zcela vyjimečně uvádíte ve svých receptech čas potřebný k uležení cukroví, tím bohužel nevím zda je ještě mohu upeci, přesto předem děkuji za odpověď která se bude hodit pro příští rok :-)
Pekla jsem toto cukroví poprvé, ale budu ho péct už každý rok, moc nám chutná. Musela jsem ho schovat jinak by na vánoce nevydrželo.
Také je nemohu vynachválit, provoní celý byt a připomíná mi to takové to babiččino cukroví, na které každý rád a s nostalgií vzpomíná
Pekla jsem je v sobotu, v neděli naplnila a včera jsem ochutnala :-) Jsou vynikající! Hned jsem dala jedičku :-)
Včera po dvou dnech jsem je znovu ochutnala a už mitolik kakaová nepřipadala a až se tam dá marmeláda tak myslím že to bude OK.M.
Po naplnění zavařeninou ještě pocákám bílou čkoloádovou polevou
Je to fajn koeněné
toto je naše oblíbené cukroví, souhlasím s Alinou i Airan, výborná je i poleva citrónová a to nepečení cukroví taky není špatný nápad.....
Priklanim se k Aline, existuje spousto cukrovi, ktere jsou skoro cerne diky kakaa, ale to neni na zavadu:-)) Anonyme, zkuste je nechat ulezet, pak prelijte cokoladovou polevu a budete prekvapeny! Mam recept kde je presne tolik kakaa jako tady a ti mizi mezi prvnima:-)) Viz "moureniny"
Pro Anonyma: Máte pravdu, že je toto cukroví hodně kakaové, ale pro nás to není na závadu. Chuť kakaa společně s kořením a pikantní zavařeninou dává moc dobrou chuť a dělám tyto důlkové koláčky již 3. Vánoce. To víte, ale každý má jiné chutě a každému vše nechutná. Ale nyvyhazovala bych je. Můžete je semlít a přidat nějaké přísady (kokos, ořechy, rum atd) a udělat nějaké nepečené cukroví, použít místo piškotů a ostatními přísadami chuť kakaa srazit.
Dělala jsem včera z poloviční dávky.Opravdu tam má být tolik kakaa? Na polovinu dávky jsem měla dát 4dkg,dala jsem jen 3dkg, ale i tak je to strašně kakaové a přemýšlím zda to nevyhodit.M.
Toto cukroví jsem si vyzkoušela o víkendu a všichni jsme se rozhodli, že ho uděláme na Vánoce. Moc dobrá chuť koření a to jsme hned snědli bez proležení, což se domnívám, že je chyba. Dávala jsem malinovou zavařeninu a důlek jsem dělala náprstkem, který jsem si dala na prst. Díky za recept, připomíná tu pravou vůni Vánoc
Toto vypadá velmi lákavě. Mám moc ráda kořeněné cukroví a ráda zkouším nové druhy, takže letos na Vánoce určitě vyzkouším i tento. Už úplně cítím tu příjemnou vůni, která se při pečení vždy line celým domem... :-)
Je to vyborny recept. Typicke vonave vanocni cukrovi. Dulky delam spuntem od lahve. Jde to docela dobre.
Milá paní Vencová, moc děkuji za připomenutí tohoto receptu! Pamatuji si, že ho dělávala moje maminka a mne to ohromně chutnalo! Letos "zamilovaná očka" udělám sama, věřím, že bude mít úspěch :-)
Tento recept už dělám leta, je moc dobrý, kořeněný s pikantníé zavařeninou, prostě žúžo
Vypadá pěkně s tím kořením, vyzkouším